Dny otevřených dveří na Fakultě strojní ČVUT v Praze se blíží

01.11.2017 18:54

Zájemce o studium na Fakultě strojní ČVUT v Praze, ale i rodiče potenciálních studentů zveme na Dny otevřených dveří. První proběhne ve středu 8. listopadu 2017 od 8.30 hodin v hlavní budově fakulty v Dejvicích, další pak ve čtvrtek 9. listopadu 2017 od 8.30 hodin v historické budově FS na Karlově náměstí.

Dny otevřených dveří na Fakultě strojní ČVUT v Praze se blíží
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Zájemce čeká prohlídka fakulty včetně vybraných pracovišť a laboratoří, seznámení s průběhem přijímacího řízení a informace nejen o studiu, ale také o perspektivách absolventů fakulty. Více než na jiných vysokých školách se totiž právě zde snaží připravit studenty na nikoli jen strojařské aspekty jejich budoucího působení v praxi. „Proto jsme v 1. ročníku zavedli předmět Kariéra v inženýrství, kde se studenti mají naučit uvažovat podnikatelsky, protože v praxi cena výsledného díla a schopnost ho prodat začíná být i ve strojařině složitější,“ říká k tomu děkan fakulty prof. Ing. Michael Valášek, DrSc. Mimo to uvádí „Nabízíme řadu atraktivních oborů včetně Konstrukce leteckých motorů, Průmyslu 4.0 anebo Konstrukce a výroba součástí z plastů a kompozitů.“

Co konkrétně zájemce čeká?

8. listopadu 2017 v budově Fakulty strojní v Dejvicích, Technická 4, Praha 6 (metro A, stanice Dejvická) se v rámci Dne otevřených dveří nabízejí dva termíny pro návštěvu fakulty - od 8.30 anebo od 11.00 hodin. V posluchárně D2-256 nejprve přivítá účastníky děkan prof. Ing. Michael Valášek, DrSc. Následovat bude přednáška proděkana pro pedagogickou činnost doc. Ing. Jana Řezníčka, CSc., který mimo jiné popíše systematický způsob pomoci studentům, který významně snižuje případnou neúspěšnost studentů.

Program zakončí prohlídka několika pracovišť a laboratoří. Půjde o Ústav strojírenské technologie; Ústav technologie obrábění, projektování a metrologie; Ústav mechaniky, biomechaniky a mechatroniky; Ústav mechaniky tekutin a termodynamiky; Ústav procesní a zpracovatelské techniky; Ústav techniky prostředí; Ústav přístrojové a řídicí techniky a Ústav energetiky. V prostorách se zájemci také potkají s členem Rally Cross Car týmu, který je studentem Fakulty strojní a slaví velké úspěchy na evropských závodech.

Ve vstupním foyer fakulty se mohou zájemci pobavit se členy týmu formule CTU CartTech.

9. listopadu 2017 v budově Fakulty strojní na Karlově náměstí 13, Praha 2 (metro B, stanice Karlovo náměstí) začne program Dne otevřených dveří v 8.30 hodin v posluchárně A-214 přednáškou proděkana doc. Ing. Jana Řezníčka, CSc. Dále pak bude možné si prohlédnout Ústav letadlové techniky, Ústav materiálového inženýrství a Ústav řízení a ekonomiky podniku.

Zástupci fakulty na Dnech otevřených dveří rádi zodpovědí jakékoli otázky. U nich se lze také přihlásit na individuální prohlídku laboratoří fakulty.

Možnost uplatnění absolventů Fakulty strojní je přitom enormní, jak uvádí děkan Valášek: „Je o ně v praxi velký zájem, neboť Česká republika je průmyslová země, techniku umíme a rozvíjí se zde mnoho nových oborů, jako například letecké motory.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…