Dny pro duševní zdraví v Psychiatrické nemocnici Kosmonosy

04.09.2017 13:24

Ve dnech 12. až 14.9. 2017 proběhne v Psychiatrické nemocnici v Kosmonosech akce Dny pro duševní zdraví.

Dny pro duševní zdraví v Psychiatrické nemocnici Kosmonosy
Foto: kosmonosy.cz
Popisek: Psychiatrická nemocnice Kosmonosy

V souvislosti se Světovým dnem duševního zdraví každoročně pořádáme v naší nemocnici pestrou nabídku aktivit pro veřejnost. Chceme nabídnout různé činnosti a rozšířit povědomí o práci v psychiatrické nemocnici. Zároveň chceme přiblížit často tabuizované prostředí i témata, která s duševní nemocí úzce souvisejí. Přijďte si povídat, hrát, prohlížet, poslouchat, tvořit, cvičit, relaxovat, mlsat i nahlížet do otevřených dveří jednotlivých oddělení.

Po celou dobu akce probíhá v prostorách nemocnice výstava výtvarných artefaktů. Můžete navštívit Hipocentrum a dozvědět se informace o animoterapii a pomazlit se s našimi zvířaty.

Každý den na vás čeká zajímavý program. V úterý 12.9. 2017 budeme besedovat o závislostech, pak si půjdeme zatančit a po obědě je připraven recitál písniček Patrika Dvořáka.

Ve středu 13.9.2017 můžete získat návod, co dělat se stresem a hned si vyzkoušet jógu a relaxaci či si zahrát nohejbal nebo petangue. Pro ty, kteří francouzskou společenskou hru neznají, bude připravena její výuka. Středa je plná ukázek - navštíví nás strážníci s policejním psem, tým věznice Rýnovice s ukázkou zákroku proti vzbouřencům, výstroje a výzbroje. Hostem je opět každoročně oblíbený Salon Superpes s ukázkami psích sportů pro všechny, co mají rádi psy.

Ve čtvrtek 14.9.2017 si přijďte vyzkoušet ukázkovou hodinu hiporehabilitace (terapie s koněm). Koho zajímá vliv potravin na naše zdraví a chce si nechat změřit složení těla, může zajít na besedu i do stánku VZP. Besedovat se bude také o sexu se sexuoložkou. A znovu se bude relaxovat, protahovat i tančit. V tento poslední den budeme provádět odděleními naší nemocnice, dílnami, ateliérem i tréninkovým pracovištěm Kavárny. Jsme připraveni vyhovět vašim potřebám a zodpovědět dotaz stran provozu a způsobu naší práce.

Atmosféru doladí během středy a čtvrtka soutěžní klání se zajímavými soutěžemi a sladkou odměnou.

A nakonec celé akce nás ve čtvrtek čeká již tradiční koncert skupin Artes a EX 05.

Zveme všechny, přijďte se svými přáteli i rodinami.

Více informací ZDE

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…