Do Česka přichází švýcarský fenomén Gigathlon

08.06.2016 14:13

Tisíce běžců, cyklistů, plavců a in-line bruslařů čeká nová výzva. Kdo má rád sport, přírodu a nové zážitky, neměl by u této novinky ve světě sportovních akcí chybět.

Do Česka přichází švýcarský fenomén Gigathlon
Foto: Jihočeský kraj
Popisek: Do Česka přichází švýcarský fenomén Gigathlon

Gigathlon je švýcarský kultovní závod, kterého se již od roku 1998 každoročně účastní kolem čtyř tisícovek převážně amatérských závodníků. Gigathlon nyní poprvé v historii opouští švýcarské území a uskuteční se premiérově v Česku 2.-4.září 2016 v Lipně nad Vltavou.

„Jedná se o kombinaci pěti oblíbených sportovních disciplín, které se jedou v různém pořadí po dva soutěžní dny, a to jako závod pětičlenných týmů, dvojic i jednotlivců”, vysvětluje na úvod hlavní organizátor Gigathlonu Czech Republic Jan Plachý a s úsměvem dodává: „Připravujeme tuto akci pečlivě již přes dva roky a chceme všem představit nový formát sportovního zážitku. Na Gigathlonu si přijde na své úplně každý, ať je to parta kamarádů, soutěživí hobbíci, firemní týmy nebo elitní sportovci, kteří chtějí přijmout výzvu a dají celý závod sami.“

Akce, která bude mít letos na Lipně mezinárodní charakter, je jedinečná zejména pro originalitu spočívající ve spojení sportovního výkonu a putování po nejkrásnějších místech jižních Čech. Pečlivě vybrané trasy zavedou účastníky do Českého Krumlova, kolem hradu Rožmberk, na nejvýše položený hrad v Česku Vítkův Hrádek či až na vrchol oblíbené Stezky korunami stromů. Tratě mají v součtu obou závodních dnů celkovou délku 259,5 km s převýšením 4.967 metrů.

„Gigathlon není jen běžný závod, ale přináší do Česka úplně jiný koncept pohledu na sportovní akce”, doplňuje Jan Plachý a vysvětluje dále: „Nejedná se o klasickou jednodenní akci, kam lidé přijedou, vyzvednou si startovní číslo, absolvují závod a hned poté odjedou zpět domů. Gigathlon nabízí všem pestrý all inclusive víkend v pěkném prostředí s rodinou nebo s partou kamarádů.”

Na Gigathlonu je o všechno postaráno, v nabídce je i půjčení plaveckých neoprenů nebo servis kol a in-line bruslí. V ceně startovného je kromě organizace celého závodu také ubytování ve stanovém městečku včetně originálního stanu, který zůstavá účastníkům i po závodě, dále pak plná penze na celý víkend i mnoho dalších doprovodných služeb. Samozřejmostí je dětský koutek, masáže, relax zóna a po náročném sportovním výkonu nemůže chybět ani after párty.  

Gigathlon je více než sport. Organizátoři věnují část startovného na charitu a myslí i na zapojení handicapovaných sportovců, kteří mohou být součástí jednotlivých týmů. Nejlepší závodníci v kategoriích Single, Couple a Team of Five získají právo startu zdarma na Gigathlonu 2017 ve Švýcarsku a odvezou si dále hodnotné ceny od partnerů, mimo jiné se bude soutěžit i o voucher na víkendový pobyt ve Švýcarsku. Speciálně vyhlašovanou kategorií budou firemní a akademické týmy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…