Do Česka přijíždí SAP Big Data Truck

13.10.2014 16:10

Že si pod pojmem Big Data neumíte nic představit? Snadná pomoc. Do Česka právě dnes dorazil SAP Big Data Truck, na jehož palubě se na vlastní oči můžete přesvědčit o tom, že analýza a zpracování takzvaných velkých dat může zrychlit dopravu i závodní automobil, fotbalistům pomoci vylepšit přihrávku nebo obchodníkům lépe poznat zákazníka. Přesvědčit se o tom můžete na vlastní oči v SAP Big Data Trucku. Ve středu a ve čtvrtek je expozice otevřena pro veřejnost.

Do Česka přijíždí SAP Big Data Truck
Foto: Archiv
Popisek: SAP

V rámci SAP Big Data Tour dorazil do Česka kamión, v jehož útrobách si mohou návštěvníci prohlédnout konkrétní využití fenoménu Big Data v každodenní praxi. Expozice ukazuje, jak lze díky výpočetní platformě SAP HANA v reálném čase analyzovat a přehledně zobrazit takové objemy dat, které dříve nebyly běžně zpracovatelné. Kamion běžně sloužící týmu McLaren-Mercedes pro převážení vozů formule 1 bude pro veřejnost přístupný ve středu 15. 10. 2014 od 10 do 17 hodin v Dejvicích před Fakultou informačních technologií ČVUT v Praze (Thákurova 9, 160 00 Praha 6) a ve čtvrtek 16. 10. 2014 do 17 hodin u stanice metra Budějovická.

Pro návštěvníku SAP Big Data Truck jsou připraveny čtyři hlavní prezentace:

Fotbal a SAP Match Insight – podívejte se na aplikaci, která pomohla německé fotbalové reprezentaci k titulu mistrů světa, a může do budoucna umožnit fanouškům na stadionu úplně nový zážitek. Na svém mobilním telefonu budou mít totiž k dispozici podrobné statistiky či opakované záznamy, jako by seděli u televizní obrazovky.

Doprava a využití ve Formuli 1 – tým McLaren-Mercedes využívá schopností platformy SAP HANA k analýze dat získaných z automobilu během závodu a k úpravě strategie. V běžném životě mohou například data ze semaforů a senzorů v silnicích pomoci k větší plynulosti dopravy ve městech.

Chytrý prodejní automat – na základě analýzy chování zákazníků může v budoucnosti prodejní automat předpovědět, co si chce zákazník koupit a ke konkrétní volbě zboží mu například nabídnout slevu na další nákup.

Panoramatické fotografie – složte si miliony obrázků od různých autorů a prohlédněte si panoramatické záběry ve vysokém rozlišení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…