Do České republiky přichází unikátní novinka – využití krevní plazmy pacienta ve stomatologii

07.11.2014 15:06

Nejlepším lékařem je člověk sám sobě. Dokazují to nejnovější poznatky regenerativní medicíny, které byly prezentovány na zářijové konferenci Biobridge v Benátkách.

Do České republiky přichází unikátní novinka – využití krevní plazmy pacienta ve stomatologii
Foto: Mediestetik
Popisek: Mediestetik

Ta poukázala zejména na široké uplatnění PRP (ošetření obohacenou krevní plazmou) napříč medicínskými obory. Zatímco v chirurgii nebo v ortopedii se PRP používá už nějaký čas, její využití při omlazovacích procesech je poměrně čerstvou záležitostí. Naprostou novinkou, která se nyní chystá i do České republiky, je její využití ve stomatologii.

Využití obohacené krevní plazmy ve stomatologii je revolučním přínosem zejména ve stomatochirurgii a při léčbě parodontu, shodují se lékaři z kliniky Mediestetik, kteří se konference zúčastnili za Českou republiku. Klinika Mediestetik je také prvním zdravotnickým zařízením, kde přednosti krevní plazmy ve stomatologii nabídnou pacientům.

Jak vlastně metoda využití krevní plazmy funguje? Růstové faktory v našich vlastních krevních destičkách dosahují vynikajících výsledků při buněčné regeneraci a stimulaci poškozené tkáně, čímž mimo jiné podporují přirozené hojení. Ve stomatologii se tak plazma s jejich vysokou koncentrací nejlépe uplatňuje ve stomatochirurgii, a to zejména při implantacích. PRP zde pomáhá nejen při rekonstrukci měkké tkáně, ale příznivě ovlivňuje také kost.

„Kromě toho, že výrazně redukuje krvácení a rapidně zkracuje celkovou dobu hojení, PRP také navyšuje úspěšnost a dlouhotrvající efekt doplnění kosti neboli sinus-liftingu, který je v některých případech nutný – nejčastěji u pacientů s onemocněním parodontu,“ říká implantolog kliniky Mediestetik MUDr. Vadym Sherman.

Obdobně pozoruhodných výsledků dosahuje PRP i v estetické dermatologii. „Náš obor už dávno netvoří jen botox či dermální výplně,“ upozorňuje dermatoložka kliniky Mediestetik MUDr. Helena Reisingerová. „Naopak největší důraz se v dnešní době klade na co nejpřirozenější metody omlazování, mezi nimiž hraje jednoznačný prim PRP RegenPlazma, v níž se daří zachovat až dvakrát více krevních destiček než u klasické plazmy, s níž se v dermatologii dosud pracovalo. Neobsahuje navíc žádná aditiva, pouze pacientův vlastní biologický materiál.“

PRP tedy nezpůsobuje žádné alergie a stárnutí navíc podle MUDr. Reisingerové nemaskuje tak jako většina procedur estetické dermatologie, nýbrž jej fakticky zastavuje, a to už na buněčné úrovni. „Aplikací PRP dosahujeme výrazné rejuvenace a celkového zlepšení kvality pokožky, jaké jsme doposud nezaznamenali u žádné jiné omlazovací techniky,“ podotýká lékařka.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

10:42 17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

Denní kontrakty motorové nafty na trhu pohonných hmot Českomoravské komoditní burzy Kladno se v 17. …