Do Českého rozhlasu nastupuje Janek Kroupa

31.01.2014 11:05

Český rozhlas se rozhodl výrazně posílit investigativní žurnalistiku, ke spolupráci proto přizval Janka Kroupu. Ten nastupuje do ČRo k 1. únoru 2014.

Do Českého rozhlasu nastupuje Janek Kroupa
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Chceme ještě ve větší míře přinášet exkluzivní obsahy. Janek Kroupa se bude věnovat výrazným kauzám v rámci investigativní žurnalistiky, ale zároveň bude ve spolupráci s ostatními kolegy pokrývat další škálu témat, která jsou pro Český rozhlas coby médium veřejné služby stěžejní,“ říká náměstek generálního ředitele pro program a vysílání René Zavoral.
 
Janek Kroupa zaštítí nový projekt v rámci investigativní žurnalistiky, který ČRo představí na jaře tohoto roku.
 
„Projekt je primárně určený pro Radiožurnál. Jelikož jde o proudové vysílání, výstupy se objeví ve všech formátech, které Radiožurnál má, od denních zpráv po Dvacet minut Radiožurnálu,“ popisuje šéfredaktor Radiožurnálu Jan Pokorný.
 
Na projektu budou s Jankem Kroupou spolupracovat další redaktoři a reportéři z Centra zpravodajství a publicistiky. Na tomto základě tak vznikne tým určený právě pro účely investigativní žurnalistiky.
 
„Jsem rád, že Český rozhlas obnovuje investigativní žurnalistiku a že budu její součástí. Radiožurnál je jedno z mála médií, kde jde tento druh žurnalistiky dělat svobodně a podle mě tam jednoduše patří, “ říká Janek Kroupa.

Janek Kroupa (39) je investigativní novinář. Od roku 1996 pracoval v TV Nova, 15 let byl jednou z hlavních tváří pořadu „Na vlastní oči“. 4 roky pracoval v investigativním oddělení MF Dnes. Janek Kroupa dostal několik ocenění: v roce 2005 cenu Elsa, 2007 Novinářskou křepelku, za své válečné reportáže z Afghánistánu a Čečenska obdržel cenu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky. Je autorem několika knih a scénářů (např. Expozitura ve spolupráci s Josefem Klímou).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…