Do Indie odjel už 28. kontejner se zdravotnickým materiálem pro chudé a malomocné

16.07.2013 13:50

Už 28. kontejner se zdravotnickým materiálem určený pro chudé a malomocné v Indii dnes vypravila Nadace sv. Františka z Assisi, která již léta pomáhá tamním nemocným zásilkami léčiv a zdravotnického materiálu.

Do Indie odjel už 28. kontejner se zdravotnickým materiálem pro chudé a malomocné
Foto: Nadace sv. Františka z Assisi
Popisek: Kontejner se zdravotnickým materiálem pro chudé a malomocné

Dodávku obdrží indické sestry -  Misionářky lásky, které pokračují v odkazu blahoslavené Matky Terezy z Kolkaty v pomoci nejchudším a nejubožejším. Kontejner cestoval nejdříve v noci na dnešek z Červeného Kostelce do Brna, kde byl plně naložen, a odsud putuje do Hamburku. Tam se 19. července nalodí a popluje po moři přibližně měsíc do přístavu v Kolkatě.      

“Nakupujeme u výrobců přesně podle požadavků indických sester, abychom co nejlépe využili darovaných peněz ve prospěch nemocných. Po obdržení zásilky nás vždy informují, jak bylo s těmito věcmi naloženo,“ říká vedoucí pražské pobočky Nadace sv. Františka z Assisi Petra Štěpančíková.  Dosud sestrám nadace odeslala 27 kontejnerů a všechny přišly v naprostém pořádku. „Sestry nám vždy písemně sdělují, jak obsahu kontejneru využily: vždy pro ohrožené na životě, kteří se nemohou koupit ani léky, ani zaplatit léčbu v nemocnici,“ dodává. 

Do 28. kontejneru naložili organizátoři s pomocníky zdravotnický materiál v hodnotě 4, 305 milionu korun. Jde zejména o gázu, obvazy, pružná obinadla, vatu, dále je zde deset mechanických invalidních vozíků, 2000 infuzních souprav, injekční jehly a stříkačky, chirurgické rukavice, léčiva - zejména antibiotika, léky proti bolesti, vitamíny, dezinfekci do ran.

Zdravotnický materiál váží12,6 tuny. Za dopravu kontejneru z Brna do Kolkaty zaplatí nadace 90 000 korun. Kontejner bude přepraven pozemní cestou do Hamburku. Tam bude naloděn 19. července na loď „APL QINGDAO“ korejské lodní společnosti HYUNDAI Merchant Marine. Předpokládá se, že do kolkatského přístavu připluje 24. srpna 2013.

Na organizaci naplnění i na samotné nakládce kontejneru se podílí skupina spolupracovníků, a to jak v hlavním sídle nadace v Brně, tak i v pražské pobočce.

Jsou to lidé všeho věku a nejrůznějších povolání. Společné mají jedno - oslovilo je poselství Matky Terezy - tedy pomáhat těm nejubožejším z ubohých. Není jim zatěžko věnovat své úsilí, aby soustředili peníze na nákup obsahu zásilky či věcné dary (výhradně zdravotnický materiál).

Pomoc Nadace je trvalého rázu. Už teď začíná pracovat na přípravě další zásilky. Uvítá jakoukoliv iniciativu od lidí, kteří by se chtěli do organizování pomoci zapojit.  Mohou to učinit finančním příspěvkem na nákup zdravotnického materiálu nebo po předběžné domluvě věcným darem (přinést či poslat obvazy, gázu, invalidní vozíky, podpažní berle), či osobní účastí na přípravě a odesílání zásilek v pracovní skupině v Brně či Praze.

Zájemci o pomoc mohou získat informace na tel. čísle:

Praha: 732858163 (RNDr. Petra Štěpančíková), e - mail: petstep@centrum.cz
Brno: 608 879 663 (Ing. David Cichra)   
Webové stránky:  http://artax.karlin.mff.cuni.cz/~omelka/Nadace/intro.html
Mail: nadace.svfr@seznam.cz
Č. účtu:  2028869399/0800

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

spalovací motory

Kéž by se vám podařilo zrušit zákaz spalovacích motorů, ale upřímně, věříte tomu, že se vám to podaří? Jak toho chcete docílit? Zatím to nevypadá, že by EU chtěla zákaz zrušit. Nejsou to z vaší strany jen plané sliby před volbami?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…