Do Pardubic zavítá Evropský parlament mládeže

16.03.2016 20:03

Krajský úřad Pardubického kraje bude v listopadu v rámci projektu Evropský parlament mládeže hostit setkání nadaných studentů z celé České republiky. Podporu třídenní akci organizátorům přislíbil hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Do Pardubic zavítá Evropský parlament mládeže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Netolický, hejtman Pardubického kraje

„Každý obdobný projekt si zaslouží naši pozornost. Jedná se o velmi zajímavou akci také proto, že veškerá diskuse bude po celou dobu vedena v angličtině. Studenti mají možnost vyzkoušet si atmosféru jednání, vypracovávání a následné prosazování svých návrhů, ale také práci v týmu, která je pro výkon téměř každého povolání nezbytná. Sám jsem se v době svých středoškolských studií podobné akce zúčastnil, a mohu proto takový zážitek vřele doporučit,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Evropský parlament mládeže je neziskovou organizací, která se zaměřuje především na studenty středních škol. V České republice byla organizace založena v roce 1998 a je jednou z 39 sesterských organizací programu European Youth Parliament pod patronací Schwarzkopf-Stiftung Junges Europa. „Na zasedání v Pardubicích očekáváme účast 80 delegátů, tedy žáků středních škol z celé republiky. Ti se rozdělí do skupin, ve kterých budou diskutovat nad přiděleným tématem, na které následně vytvoří tzv. rezoluci, tedy nástin možného řešení problému,“ uvedla jedna z organizátorek Tereza Voženílková, která je studentkou pardubického Gymnázia Dašická.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…