Do Pardubic zavítá Evropský parlament mládeže

16.03.2016 20:03

Krajský úřad Pardubického kraje bude v listopadu v rámci projektu Evropský parlament mládeže hostit setkání nadaných studentů z celé České republiky. Podporu třídenní akci organizátorům přislíbil hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Do Pardubic zavítá Evropský parlament mládeže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Netolický, hejtman Pardubického kraje

„Každý obdobný projekt si zaslouží naši pozornost. Jedná se o velmi zajímavou akci také proto, že veškerá diskuse bude po celou dobu vedena v angličtině. Studenti mají možnost vyzkoušet si atmosféru jednání, vypracovávání a následné prosazování svých návrhů, ale také práci v týmu, která je pro výkon téměř každého povolání nezbytná. Sám jsem se v době svých středoškolských studií podobné akce zúčastnil, a mohu proto takový zážitek vřele doporučit,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Evropský parlament mládeže je neziskovou organizací, která se zaměřuje především na studenty středních škol. V České republice byla organizace založena v roce 1998 a je jednou z 39 sesterských organizací programu European Youth Parliament pod patronací Schwarzkopf-Stiftung Junges Europa. „Na zasedání v Pardubicích očekáváme účast 80 delegátů, tedy žáků středních škol z celé republiky. Ti se rozdělí do skupin, ve kterých budou diskutovat nad přiděleným tématem, na které následně vytvoří tzv. rezoluci, tedy nástin možného řešení problému,“ uvedla jedna z organizátorek Tereza Voženílková, která je studentkou pardubického Gymnázia Dašická.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…