Do Prahy míří Paul Anka

05.07.2014 21:36

Stál u zrodu rock and rollu, je jednou z ikon zlatých šedesátých let, napsal mnoho světově proslulých písní, byl jedním z nejbližších spolupracovníků Michaela Jacksona, pro kterého napsal nejeden hit. Paul Anka, autor proslulé písně Diana přijede 20. července 2014 koncertovat do pražského Kongresového centra.

Do Prahy míří Paul Anka
Foto: JVS group
Popisek: Paul Anka

Paul Anka se narodil v kanadské Ottawě a už od útlého věku se věnoval hudbě. Začal zpěvem v kostelním sboru. Pokračoval studiem hry na klavír. Od mládí projevoval talent nejen hudební, ale i literární. Bavilo ho psát, což vyústilo v krátké působení v redakci místním novin. To vše předurčovalo Paula Anku k jeho následné životní cestě, cestě velkého zpěváka a textaře. Po vystupování snad ve všech hudebních klubech v Ottawě, Paul Anka odcestoval do Los Angeles, kde jeho kariéra nabrala raketový start.

Již ve svých šestnácti letech Paul Anka složil píseň, věnovanou své o několik let starší platonické lásce. V tu dobu netušil, že mu tato skladba změní život. "Složil jsem píseň Diana a na počátku ji zpíval pouze v lokálních klubech, poté si ji ale všimlo velké vydavatelství a všechno šlo samo" vypráví o jedné z nejprodávanějších písní světové hudební historie sám autor a interpret Anka. Během své kariéry Anka spolupracoval s mnoha světové proslulými umělci. Je autorem mnoha velkých hitů. Jen namátkou lze vzpomenou na píseň My Way, kterou pozdějí zpíval Frank Sinatra. Tom Jones zase Ankovi vděčí za skladbu Shes a Lady. Za zmínku také stojí spolupráce s králem popu Michaelem Jacksonem, pro kterého kanadský rodák složil píseň This is It nebo Love Never Felt So Good, která je jedním ze singlu na nedávno posmrtně vydané Jacksonově desce. "Momentálně pracujeme na koncertní podobě této písně. Bylo mi ctí mé turné pojmenovat právě podle skladby, kterou jsem napsal pro mého blízkého přítele Michaela Jacksona" řekl Paul Anka.

Na pražský koncert, který se uskuteční již 20. července 2014 v Kongresovém centru, přijede Anka s kompletním big bandem. Prahu tedy čeká velký večer plný těch největších hitů legendy, která stála u zrodu světové populární hudby. Koncert Paula Anky si nenechá ujít ani hlava státu Miloš Zeman s chotí. Vstupenky lze zakupovat v síti Ticketportal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…