Do ZOO Zlín se v neděli dostanete za vysloužilý spotřebič

07.05.2014 10:40

Na neděli 11. května 2014 připravila Zoologická zahrada Zlín ve spolupráci s kolektivním systémem ELEKTROWIN akci pro malé i velké návštěvníky. Kdo přinese tento den do zoo vysloužilý elektrospotřebič, obdrží dětskou vstupenku v hodnotě 80,- Kč zdarma, nebo slevu ze vstupného pro dospělého návštěvníka v této výši.

Do ZOO Zlín se v neděli dostanete za vysloužilý spotřebič
Foto: Elektrowin
Popisek: Logo společnosti Elektrowin

U stánku ELEKTROWINu se navíc děti i dospělí dozví, jak správně zacházet s vysloužilým elektrozařízením, aby neohrožovalo životní prostředí.

„Tato akce by měla jak malým, tak dospělým návštěvníkům připomenout, že vysloužilé elektrospotřebiče nepatří do směsného odpadu. A že je nutné tyto spotřebiče odevzdávat buď do sběrných dvorů, u prodejců elektra nebo na dalších dvanácti stech odběrných místech po celé České republice,“ říká ředitelka zákaznického oddělení společnosti ELEKTROWIN Táňa Pokorná.

„Akce „S vysloužilci do zoo“ u nás probíhá již posedmé. Jejím cílem je především všem připomenout, že nefunkční spotřebiče nepatří do popelnice nebo na černé skládky. Ve spolupráci se zoologickou zahradou je to tak netradiční a velmi zajímavý způsob, jak informovat celé rodiny o správném nakládání s vysloužilými elektrospotřebiči,“ doplnila vedoucí marketingu ZOO Zlín Romana Bujáčková.

ELEKTROWIN a.s. je největším kolektivním systémem zaměřeným na zpětný odběr vysloužilých elektrospotřebičů v České republice. Od svého založení v roce 2005 již zrecykloval více než 9 600 000 vyřazených elektrospotřebičů o celkové hmotnosti 185 000 tun. Společnost zajišťuje sběr, zpracování, využití a odstranění elektrozařízení a elektroodpadu. Zaměřuje se na chladící zařízení, velké a malé elektrospotřebiče, elektrické a elektronické nástroje. Společnost není založená za účelem zisku, jejími akcionáři jsou přední výrobci velkých a malých domácích spotřebičů.  Sběrnou síť tvoří na 1 250 sběrných míst v 1 145 městech a obcích, 2 500 provozoven posledních prodejců a mobilní svozy ve více než 3 000 obcích.

ZOO Zlín je druhou nejoblíbenější českou zoo a nejnavštěvovanějším turistickým místem celé Moravy. Expozice jsou rozčleněny podle jednotlivých kontinentů, za jeden den tak návštěvníci „procestují“ Afriku, Asii, Austrálii a Ameriku a seznámí se s 216 druhy zvířat. Milovníci historie navíc mohou v areálu zoo zavítat do zámku Lešná. Zoo je také členem mezinárodních organizací jako je WAZA nebo EAZA. Otevřeno je po celý rok. Více informací na www.zoozlin.eu 

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…