Do celorepublikové ekologické akce Ukliďme Liberec se zapojili i muži ohrožení sociálním vyloučením

18.04.2016 21:10

V pátek 15. dubna se pustili do úklidu okolí Azylového domu Speramus i několik klientů, kteří využívají jmenovanou sociální služby. Zhruba za dvě hodiny se jim s pracovníky organizace podařilo nasbírat přibližně 10 velkých černých pytlů odpadu, rovněž také několik televizorů a cestovních kufrů, matrací a několika desítek metrů elektrokabelů.

Do celorepublikové ekologické akce Ukliďme Liberec se zapojili i muži ohrožení sociálním vyloučením
Foto: uklidmecesko.cz
Popisek: Ukliďme Česko

 „Lokalita, kde jsme se k jarnímu úklidu zapojili, je dosti zanedbaná. Jednalo se zejména o konec Široké ulice nedaleko centra města, kde přilehlé křovinaté plochy jsou hojně využívány právě pro „odklizení“ nepotřebného odpadu různých osob. Velký nepořádek byl rovněž kolem malého příbytku, který si zde postavil muž bez domova, v němž několik měsíců žil;“ uvedl  Robert Prade, ředitel Azylového domu Speramus. Pytle a pracovní rukavice jim k dispozici dal Magistrát města Liberec, který následně zařídil i odvoz nasbíraného nepořádku.  „Těší nás,  že se mezi našimi klienty našli nadšenci, kterým není lhostejné, jak vypadá okolí, kde - byť dočasně - bydlí. Rádi bychom i nadále klientům nabízeli co nejvíce aktivit, které jim pomohou v uvědomění si, že navzdory osudu jsou nedílnou součástí běžné komunity;“ doplnil  ředitel Robert Prade.

Službu Azylového domu Speramus mohou využívat muži starší 18 let, kteří se ocitli bez přístřeší, nebo jsou ohroženi sociálním vyloučením v důsledku ztráty bydliště, zaměstnání, výstupu z výkonu trestu odnětí svobody a z mnohých dalších důvodů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…