Do sídla Senátu zavítaly přes dva a půl tisíce lidí

29.10.2016 8:14

Více než dva a půl tisíce návštěvníků zavítaly v Den vzniku samostatného Československa, v pátek 28. října 2016, do sídla Senátu Parlamentu ČR. Veřejnost měla možnost kromě historických prostor Valdštejnského a Kolovratského paláce zhlédnout výjimečnou výstavu k 20. výročí ustavení horní komory.

Do sídla Senátu zavítaly přes dva a půl tisíce lidí
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Ve Valdštejnském paláci, který nechal Albrecht z Valdštejna vystavět v 17. století, si zájemci mohli v doprovodu průvodců projít zdejší historické prostory jako Rytířskou či Audienční síň, ale i Jednací sál, kde se senátoři scházejí na plenárních schůzích.

Návštěvníci měli také možnost prohlédnout si v Mytologické chodbě výstavu k 20. výročí ustavení Senátu. Jejím cílem je připomenout úlohu Senátu nejenom v domácí politice, ale i v oblasti zahraniční politiky a unijní agendy, jeho podporu občanské společnosti, mezinárodně oceněnou obnovu paláců, v nichž sídlí, i jeho historickou tradici. Výstava potrvá až do 8. ledna 2017.

Příchozí měli možnost navštívit i Kolovratský palác, v němž zasedaly předválečné a určitou dobu i protektorátní vlády. Prohlédnout si například mohli zasedací místnost tehdejších vlád – Zelený salonek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.