Do sídla Senátu zavítaly takřka čtyři tisíce lidí

28.10.2015 17:50

Téměř čtyři tisíce návštěvníků zavítaly v Den vzniku samostatného Československa, ve středu 28. října 2015, do sídla Senátu Parlamentu ČR. Návštěvníci měli poprvé možnost si prohlédnout osobní schodiště Albrechta z Valdštejna ze 17. století.

Do sídla Senátu zavítaly takřka čtyři tisíce lidí
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Ve Valdštejnském paláci, který nechal Albrecht z Valdštejna vystavět v polovině 17 století, si zájemci mohli projít zdejší historické prostory jako Rytířskou síň, Mytologickou chodbu či Jednací sál, kde se senátoři scházejí na svých plenárních schůzích.

Návštěvníci měli také výjimečnou možnost nahlédnout do osobního schodiště Albrechta z Valdštejna. To sloužilo vévodově rodině k přesunům mezi zdobnou Audienční síní v prvním patře, kde se přijímaly oficiální návštěvy, pokojem vojevůdcovy dcery Marie Alžběty, která měla nad touto síní ve druhém patře určeném pouze pro ženy svou ložnici, a umělou krápníkovou jeskyní (grottou), která přiléhá k sale terreně Valdštejnské zahrady.

Na příchozí nečekaly jenom prohlídky Valdštejnského paláce, ale měli možnost navštívit i Kolovratský palác, v němž zasedaly předválečné a určitou dobu i protektorátní vlády. Prohlédnout si například mohli zasedací místnost tehdejších vlád – Zelený salonek. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…