Do týmu moderátorů pořadu Jak to vidí vstupuje Zbigniew Czendlik

09.04.2015 13:32

V neděli 12. dubna usedne poprvé za mikrofon Českého rozhlasu Dvojky římskokatolický kněz Zbigniew Czendlik. V nedělním pořadu „Jak to vidí“ doplní sestru Angeliku a budou se tak střídat v moderování pořadu.

Do týmu moderátorů pořadu Jak to vidí vstupuje Zbigniew Czendlik
Foto: Hans Štembera
Popisek: Římskokatolický farář Zbigniew Czendlik

Další novou tváří v týmu moderátorů pořadu Českého rozhlasu „Jak to vidí“ se stane od dubna římskokatolický kněz Zbigniew Czendlik. V profesním životě ne moderátor, ale přesto člověk s bohatými znalostmi jak z rozhlasu, tak i televize.

„Moje první zkušenosti s mediálním světem začaly v ČRo Hradec Králové. Moc jsem si to tam zamiloval, mimo jiné i díky skvělé partě rozhlasáků. Jezdil jsem tam občas do vysílání Nokturna pro osamělá srdce, které moderovala už zesnulá Martička Růžičková. Ta mne naučila usmívat se na posluchače, které sice nevidíme, ale oni náš úsměv slyší. A tak jsem rad, že v nedělní ráno se budu moci usmívat na posluchače a svého hosta v pořadu Jak to vidí,“ říká Zbigniew Czendlik.

„Zbigniew Czendlik je skutečně rozhlasový člověk, který umí předávat pozitivní energii prostřednictvím rozhlasových vln. A tak mne opravdu těší, že moderátorem nedělního vydání prestižního pořadu Jak to vidí bude právě on,“ dodává šéfredaktor ČRo Dvojky Miroslav Dittrich.

Zbigniew Czendlik se narodil v roce 1964. Pochází z polských Beskyd. Teologická studia absolvoval v Katovicích a Varšavě a po jejich skončení byl v roce 1989 vysvěcen na kněze a poté působil v polských Katovicích. V roce 1992 byl vyslán do Čech a první rok strávil jako farní vikář
v Náchodě. Jeho životní motto je: „Spěchejme milovat lidi, protože rychle odcházejí.“

Pořad „Jak to vidí“ vysílá Český rozhlas Dvojka pravidelně od pondělí do pátku a v neděli od 8:30 hodin. Hosty jsou uznávané osobnosti z nejrůznějších oblastí, které komentují aktuální dění ve světě, ve svých oborech, ale hovoří i o vztahu k věcem všedním.  Speciální nedělní vysílání se pak zaměřuje na etická a duchovní témata.

Více informací o programu a pořadech naleznete na webu www.dvojka.rozhlas.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…