Do zóny Triangle míří další investor

31.10.2014 17:21

V pátek 30. října se na Krajském úřadu Ústeckého kraje uskutečnil podpis rezervační smlouvy se španělským investorem Gonvarri Corporación Financiera, S. L. Společně s hejtmanem Oldřichem Bubeníčkem smlouvu za španělskou stranu podepsal představitel společnosti Carlos Monteagudo Tejedor. Firma Gonvarri, která se zabývá výrobou komponent pro automobilový průmysl, chce zkušební provoz spustit za rok a zaměstná 125 lidí.

Do zóny Triangle míří další investor
Foto: spravnimapa.topograf.cz
Popisek: Ústecký kraj

„Velmi vítám, že o obsazení průmyslové zóny Triangle je zájem. Vznik každého nového pracovního místa je v tomto kraji užitečným činem. Další investor naváže svými umístěním i výrobním zaměřením na společnosti, které se v zóně již zabydleli,“ uvedl hejtman Oldřich Bubeníček a současně ujistil představitele investora o podpoře ze strany kraje. „V příštím roce v zóně vybudujeme další infrastrukturu a zázemí pro investory a jejich zaměstnance v podobě Triangle City. Tím se zvýší atraktivita zóny. Současně zde v příštím roce by měla zahájit stavební práce dosud největší investor zóny, korejská společnost Nexen Tire,“ dodal hejtman.

Podpisem této smlouvy si španělská společnost zarezervovala pozemky o rouloze 7,64 hektaru pro svůj investiční záměr vybudovat v severozápadní části strategické průmyslové zóny Triangle závod na přesné laserové vyřezávání kovových komponentů z ocelových pásů, dále určených pro automobilový průmysl. Výstavba závodu by měla být zahájena v prvním čtvrtletí 2015. Se spuštěním zkušebního provozu investor počítá na podzim téhož roku.

Předpokládaná výše počáteční investice dosáhne přibližně 247 miliónů Kč. Společnost plánuje vytvořit až 125 přímých pracovních míst do konce roku 2017.

Společnost Gonvarri patří do evropského nadnárodního seskupení v oblasti servisních center pro zpracování oceli, v automobilových součástkách a obnovitelných energiích, kterým je Corporación Gestamp.

Projekt spočívá ve výstavbě a provozu nového výrobního centra, v rámci kterého bude investor zajišťovat subdodávku pro společnost Gestamp, která již v zóně operuje. Součástí záměru je také speciální zařízení, které představuje nejlepší dostupnou technologii pro laserové 3D řezání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…