Do zrekonstruované budovy v Liberci se díky ÚZSVM přesunula policie

19.01.2021 22:54

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) zrekonstruoval nevyužívané prostory bývalé kuchyně a zasedací místnosti ve své administrativní budově na nám. Dr. E. Beneše 26 v Liberci. Nově vybudované kanceláře od minulého týdne využívají zaměstnanci cizinecké policie.

Do zrekonstruované budovy v Liberci se díky ÚZSVM přesunula policie
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

„Efektivní využití státních administrativních budov po celé republice je jedním z hlavních pilířů činnosti našeho úřadu. Jsem velmi ráda, že se nám ve spolupráci s Krajským ředitelstvím policie ČR podařilo zrekonstruovat prostory tak, aby vyhovovaly potřebám cizinecké policie a poskytly zaměstnancům dostatečné zázemí. Díky tomu nemusí policisté hledat vhodné prostory v komerčních objektech, v nichž by musel stát hradit nájemné,“ uvedla generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu.

Samotné rekonstrukci předcházela dohoda mezi ÚZSVM a Krajským ředitelstvím policie Libereckého kraje, které projevilo o tyto prostory zájem pro přesun 50 zaměstnanců Odboru cizinecké policie, neboť pro ně nemělo vyhovující zázemí. Na základě transparentní veřejné zakázky vybral ÚZSVM stavební firmu, která přestavbu provedla. Stavební práce byly zahájeny v únoru loňského roku a navzdory koronavirové epidemii se podařilo celý projekt úspěšně dokončit a zkolaudovat již začátkem prosince. Klíče od nových kanceláří předala řediteli Krajského ředitelství policie Libereckého kraje plk. Vladislavu Husákovi ředitelka Územního pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových v Ústí nad Labem Marie Ševelová v minulém týdnu. Celkové náklady na rekonstrukci činily 19 milionů korun.

Provedenou rekonstrukcí vznikly velmi praktické, moderní a účelné prostory, které splňují veškeré podmínky pro specifickou činnost cizineckých policistů. Část prostor byla navíc zachována jako zasedací místnost, kterou mohou využívat i další státní instituce, které v budově sídlí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…