Dokumenty Českého rozhlasu získaly ceny Vládního výboru pro zdravotně postižené

09.12.2015 17:32

Dokumenty Českého rozhlasu obsadily v pátek všechna tři vítězná místa při udělování Cen Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.

Dokumenty Českého rozhlasu získaly ceny Vládního výboru pro zdravotně postižené
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

V rozhlasové kategorii publicistických prací zaměřených na téma zdravotního postižení získala první cenu Jolana Nováková za dokument Poslepu, druhou a třetí cenu obdrželi Lenka Svobodová a Radim Nejedlý za pořady z cyklu Dobrá vůle.

„Ceny, které Český rozhlas získal, jsou dokladem toho, že naše vysílání dobře naplňuje své veřejnoprávní poslání. Pracujeme i s tématy a žánry, kterým se komerční média běžně nevěnují, podporujeme tvořivost a zaujetí a usilujeme o sociální soudržnost a začlenění všech skupin do společnosti. Všem oceněným autorům gratuluji k jejich úspěchu,“ uvedl náměstek pro program a vysílání René Zavoral.

Rozhlasový pořad Poslepu je dokumentem o putování redaktorky Jolany Novákové s nevidomým Iljou Kučerou po oblíbených místech jeho dětství a mládí. Po místech, která už nevidí. Je ale především dokumentem o tom, že i s handicapem je možno žít naplno a brát život s humorem a optimismem.

Dokument Hlava mi zůstala aneb O ženě, která právem nosila své příjmení autorky Lenky Svobodové vypráví o nejvýznamnější české aktivistce za práva lidí s postižením Janě Hrdé, které v roce 2014 zemřela. Pořad měl premiéru na vlnách Českého rozhlasu Dvojka letošního 1. srpna.

Třetí místo obsadil pořad Radima Nejedlého Dcerka aneb Sen nevidomých o rodičovství z června tohoto roku. Jde o unikátní časosběrný materiál na téma otázky života slepých rodičů a hlídaní zdravých, vidoucích dětí.

Dokument Poslepu vysílal Český rozhlas Dvojka 31. května 2015. Jeho repríza se chystá na 31. ledna 2016. Stejně tak budou v lednu reprízovány i další dva vítězné pořady v rámci cyklu Dobrá vůle.

Portréty autorů vítězných dokumentů najdete zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…