Dolní Vltava – podklady pro optimalizaci zvládání povodňových rizik a ochrany před povodněmi

29.11.2015 17:28

Povodí Vltavy, státní podnik zadal v otevřeném výběrovém řízení zpracování komplexní studie, mající za cíl analyzovat pomocí dvou existujících 2D hydrodynamických modelů průběh tří největších povodňových epizod z nedávné doby (2002, 2006 a 2013).

Dolní Vltava – podklady pro optimalizaci zvládání povodňových rizik a ochrany před povodněmi
Foto: Povodí Vltavy
Popisek: Povodí Vltavy

V rámci projektu byla provedena kalibrace modelů na tyto povodně, pokrývající svým rozsahem prakticky celý interval povodňových průtoků zajímavých z hlediska problematiky protipovodňové ochrany. Pomocí zkalibrovaných modelů potom byla mimo jiné posouzena účinnost doposud vybudovaných protipovodňových opatření, jejich vliv na průběh povodně, dále byly posouzeny možnosti zvýšení neškodného odtoku z Vltavské kaskády a provedena analýza efektu uvažovaných opatření nestavebního typu – zmírňování dopadu povodní pomocí manipulací na dílech Vltavské kaskády.

Projekt byl spolufinancován z prostředků Evropské unie (Fond soudržnosti) prostřednictvím Operačního programu Životní prostředí z Prioritní osy 1, oblast podpory 1.3.1 a Státního fondu životního prostředí ČR.

Výstupy projektu „Dolní Vltava – podklady pro optimalizaci zvládání povodňových rizik a ochrany před povodněmi“ naleznete zde.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…