Domov Pod Kavčí Skálou rozšíří kapacitu o pět lůžek

09.06.2015 8:26

Domov Pod Kavčí Skálou v Říčanech se bude moci postarat o pět dalších seniorů, a navýší tak svou kapacitu na 55 lůžek.

Domov Pod Kavčí Skálou rozšíří kapacitu o pět lůžek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Důchodkyně, ilustrační foto

„Přistaví se tu dva dvoulůžkové a jeden jednolůžkový pokoj, vybuduje další bezbariérová koupelna a vstup na plochou střechu. Stavbu za celkem 2,8 milionu korun bude domov financovat ze svého investičního fondu,“ vysvětlil hejtman Středočeského kraje Miloš Petera (ČSSD). Rada Středočeského kraje, který je zřizovatelem zařízení, záměr schválila v pondělí 8. června 2015.

„Navýšení kapacity Domova Pod Kavčí Skálou je v souladu s plánem rozvoje sociálních služeb na období 2015 až 2017. Nové klienty bychom mohli přivítat na konci letošního léta. Dokončení přístavby je plánováno na září. Stavba bude probíhat za plného chodu domova, takže jeho stávající obyvatelé budou muset vydržet trochu nepohodlí, spojeného s pracemi,“ uvedla radní pro oblast sociálních věcí Emilie Třísková (ČSSD).

Domov Pod Kavčí Skálou je zařízením sociálních služeb s celoročním pobytem a úspěšně funguje od roku 2001. Současná kapacita domova pro seniory je 50 lůžek.  Pokoje jsou jedno a dvoulůžkové, bezbariérové, na 1. a 2. patře s vlastním sociálním zařízením. V přízemí je velká, moderně zařízená centrální koupelna pro osoby se sníženou mobilitou. Nové pokoje budou spojeny s druhým nadzemním podlažím, kde se již nyní nachází malá koupelna a dva jednolůžkové pokoje, které budou upraveny tak, aby vznikl dostatečný prostor pro další bezbariérovou koupelnu.

Středočeský kraj vytváří systém sociálních služeb, jenž má zaručit kvalitu poskytovaných služeb a dostupnost všem občanům. Na svém území zřizuje 61 příspěvkových organizací, které poskytují pobytové sociální služby. Tímto počtem se řadí na první místo mezi kraji ČR. Jde zejména o domovy pro seniory, jichž je na území Středočeského kraje téměř čtyřicet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…