Domov pro seniory Skalka v Chebu čeká druhá etapa rekonstrukce

28.10.2016 13:50

Karlovarský kraj úspěšně pokračuje v postupné modernizaci Domova pro seniory Skalka v Chebu. V nejbližší době bude vypsáno výběrové řízení na dodavatele stavebních prací pro druhou etapu rekonstrukce osmipodlažní budovy. Klientům zařízení kraj nabídne adekvátní náhradní ubytování.

Domov pro seniory Skalka v Chebu čeká druhá etapa rekonstrukce
Foto: Karlovarský kraj
Popisek: Karlovarský kraj, logo.

„V rámci druhé etapy vnitřní přestavby objektu dojde ke kompletní rekonstrukci koupelen i pokojů včetně výměny všech dožilých rozvodů vody, ústředního vytápění a elektra. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky činí 67,5 milionu korun. Stavební práce budou probíhat až do konce roku 2018,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Miloslav Čermák.

Zatímco stavaři budou předělávat pokoje a koupelny, senioři se přestěhují do náhradního zařízení. „Klienti z části domova, v níž bude probíhat zmíněná přestavba, mohou po dobu rekonstrukce využít možnosti náhradního ubytování v areálu Domova pro osoby se zdravotním postižením v Mariánské, kde bude připravena kapacita 48 lůžek,“ upřesnil Miloslav Čermák.

Plánované stavební úpravy jsou součástí kompletní modernizace zařízení. V současnosti probíhá první etapa rekonstrukce, která je zaměřena na vybudování nové kuchyně, jídelny a pokojů na oddělení domova se zvláštním režimem. Karlovarskému kraji se na realizaci obou etap podařilo získat finanční prostředky z dotačního programu Ministerstva práce a sociálních věcí ČR „Rozvoj a obnova materiálně technické základny sociálních služeb“. Po dokončení celkové přestavby se z Domova pro seniory Skalka v Chebu stane místo, kde budou moci senioři žít v důstojném a plně funkčním prostředí. 
 

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

22:17 Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

Návštěvy pracovníků Kanceláře ombudsmana v domovech se zvláštním režimem ukázaly, že život tamních o…