Domov pro seniory v Perninku se může pochlubit novým výtahem

27.10.2016 21:48

Od nynějška mohou klienti Domova pro seniory v Perninku využívat nový lůžkový evakuační výtah. Ten propojil všechna patra objektu a zajistil tak jeho plnou bezbariérovost. Stavební akce vyšla Karlovarský kraj na 5,1 milionu korun.

Domov pro seniory v Perninku se může pochlubit novým výtahem
Foto: Karlovarský kraj
Popisek: Karlovarský kraj, logo.

Vestavba lůžkového evakuačního výtahu je součástí postupné rekonstrukce zařízení, která byla zahájena již v roce 2012. „V minulých letech jsme investovali finanční prostředky nejenom do obnovy vstupních prostor, ale i do modernizace zázemí pro personál, ordinace praktického lékaře a pokojů pro klienty. Všechny úpravy směřují především ke zpříjemnění a k usnadnění života obyvatel domova, kteří jsou buďto plně imobilní, nebo se pohybují pomocí zdravotních pomůcek,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Miloslav Čermák.

Stavební akci zrealizovala na základě výběrového řízení společnost ISSO - Inženýrské stavby Sokolov. „Práce probíhaly od dubna do září letošního roku za plného provozu. Postupně došlo k vybudování nové výtahové šachty, k montáži technologie výtahu a následně k provedení stavebních úprav v okolí výtahu,“ upřesnil ředitel Domova pro seniory v Perninku Alfréd Hlušek.

„Instalací výtahu byla vyřešena kompletní bezbariérovost objektu. Nový výtah usnadní imobilním klientům běžný pohyb po domově i případnou evakuaci. Zaměstnanci pak jistě ocení zlepšení logistiky,“ dodal Miloslav Čermák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…