Domov seniorů Benešov koupí klientům moderní polohovací lůžka

15.06.2015 14:06

Klienti Domova seniorů Benešov budou mít k dispozici moderní elektrická polohovatelná lůžka.

Domov seniorů Benešov koupí klientům moderní polohovací lůžka
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

Zlepší se tak komfort i bezpečí seniorů, kteří vyžadují vyšší míru podpory a péče, a zároveň dojde ke zkvalitnění pracovních podmínek. Rada Středočeského kraje záměr benešovského domova koupit 36 nových elektrických lůžek za celkem zhruba 1,2 milionu korun ze svých provozních prostředků schválila v pondělí 15. června 2015 s tím, že se nákup uskuteční formou veřejné zakázky prostřednictví Odboru krajského investora.

„Nová polohovací lůžka dostanou naši senioři, kteří mají sníženou možnost pohybu. Hůře přecházejí z lehu do sedu, hůře z lůžka vstávají nebo jsou na ně dlouhodobě upoutáni. Funkce, které tato lůžka mají, jim určitě zpříjemní život a také výrazně usnadní ošetřovatelům jejich obětavou práci,“ uvedla radní pro oblast sociálních věcí Emilie Třísková (ČSSD). Lůžka budou pojízdná, výškově nastavitelná, s polohováním trupu a dolních končetin a do žádané polohy nastavitelná pomocí dálkového ovladače.

„Sledujeme, že v Domově seniorů Benešov se postupně zvyšuje počet klientů s vyšší potřebou péče. Hodně jich je zcela upoutáno na lůžko. Dosavadní lůžka tu mají polohovatelná pouze mechanicky, proto je nutné vybavit domov alespoň částečně lůžky elektrickými,“ vysvětlila radní Třísková.

Domov seniorů Benešov vznikl v roce 1999 a od roku 2003 je jeho zřizovatelem Středočeský kraj. Domov má kapacitu 100 míst a dvě místa má novější, tzv. odlehčovací služba. Mechanická lůžka, která budou nahrazena elektrickými, chce benešovský domov nabídnout k užívání v ostatních středočeských zařízeních sociální péče.
Středočeský kraj vytváří systém sociálních služeb, jenž má zaručit kvalitu poskytovaných služeb a dostupnost všem občanům. Na svém území zřizuje 61 příspěvkových organizací, které převážně poskytují pobytové sociální služby. Tímto počtem se řadí na první místo mezi kraji ČR. Jedná se zejména o domovy pro seniory, jichž je na území Středočeského kraje čtyřicet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…