Doprava a parkování v krajské nemocnici jsou tvrdým oříškem

19.09.2014 13:20

Většina lidí, kteří navštívili Pardubickou krajskou nemocnici, zná problémy s vjezdem do areálu a následně potom s parkováním. Pardubický kraj chce spolu s městem Pardubice a nemocnicí hledat možná řešení. Proto dnes 1. náměstek hejtmana Roman Línek pozval na úřad zástupce všech partnerů a také odborníky z fakulty elektrotechniky a informatiky Univerzity Pardubice, kteří se zabývají modelováním dopravy s uplatněním počítačové simulace.

Doprava a parkování v krajské nemocnici jsou tvrdým oříškem
Foto: archiv
Popisek: Pardubická krajská nemocnice

„Využili jsme nabídku možnosti spolupráce s univerzitou a profesor Kavička a studenti z této školy nám představili možnost modelového testování různých variant řešení dopravy uvnitř nemocničního areálu i v jeho okolí. Dohodli jsme se, že tuto metodu nemocnice využije při návrhu úprav současné organizace dopravy,“ shrnul první výsledky schůzky Línek.

Diskuze se ale nevyhnula nutnosti nově řešit dopravní napojení nemocnice na dopravní systém města a regionu, což bude značně investičně náročné. Všichni přítomní to však považují za nutný výchozí bod pro zásadní změnu. Rozhodující nyní bude, na co půjdou a nepůjdou čerpat evropské peníze v novém programovém období. „Za smysluplné a investice, na které bychom mohli tyto prostředky čerpat, považuji v krajské nemocnici vybudování centrálního příjmu, rekonstrukci stávající spalovny nebezpečného odpadu a právě vyřešení dopravního napojení nemocnice,“ představil priority kraje Roman Línek.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…