Dopravní podnik hl. m. Prahy zahájí již šestý ročník Kinobusu

17.07.2013 10:58

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v pondělí 22. července odstartuje na Václavském náměstí již šestý ročník letního filmového turné s názvem Kinobus. Během letních večerů se uskuteční ve dvanácti lokalitách Prahy celkem 42 filmových projekcí.

Dopravní podnik hl. m. Prahy zahájí již šestý ročník Kinobusu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Na každý den tak mezi 22. červencem až 1. zářím připadne jeden celovečerní film z tuzemské produkce. Kinobus stráví na jednom místě tři až čtyři večery. Vstup je již tradičně zdarma, diváci však mohou přispět na konto sbírky „Pomozte dětem“.

„Kvůli povodním byl letošní ročník oblíbeného Kinobusu bohužel přesunut až na červenec. I přes to, že Kinobus během léta navštíví méně lokalit, jsme rádi, že vyjede a srdečně zveme všechny diváky na promítání zajímavých českých filmů,“ uvedl Milan Křístek, generální ředitel DPP.

Hned první večer promítání na Václavském náměstí představí Kinobus úspěšnou českou komedii „Líbáš jako ďábel“, která oblíbené hrdiny zavede na dovolenou do Maroka.

Diváci se mohou těšit na nejúspěšnější české komedie, které budou tvořit většinu programu Kinobusu 2013 – Okresní přebor, Svatá čtveřice, Tady hlídám já, Probudím se včera. Na své si přijdou i milovníci dramatu s filmy Nevinnost a Bestiář. Děti si pak užijí animovaný povídkový film Autopohádky. Kinobus představí také dokument Šmejdi, který pomocí skryté kamery odhaluje manipulace a nekalé praktiky prodejců na tzv. předváděcích akcích pro seniory.

Kinobus nabízí 200 míst k sezení, bezplatnou půjčovnu dek a možnost zakoupení občerstvení. Letošní pouť Kinobusu bude zakončena v neděli 1. září 2013 na Petříně. Promítání začíná vždy po setmění, tzn. od 20.30 až od 21.00 hodin. Vstup na Kinobus je zdarma, avšak promítání můžete kromě zábavy spojit s účinnou pomocí, pokud při návštěvě  přispějete na konto veřejné sbírky „Pomozte dětem“. Pokladnička bude po celou dobu akce umístěna u stánku s občerstvením.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…