Dopravní podnik města České Budějovice vypraví strašidelný Halloweenský autobus

26.10.2014 7:33

Anglosaský lidový svátek Halloween s keltskými kořeny slavený v poslední říjnový den, kdy se děti převlékají do strašidelných masek a chodí koledovat o sladkosti, si získává stále větší popularitu i v Česku. Proto se do jeho letošních oslav zapojí v pátek 31. října 2014 také Dopravní podnik města České Budějovice, který vypraví speciální Hallloweenský autobus.

Dopravní podnik města České Budějovice vypraví strašidelný Halloweenský autobus
Foto: Hans Štembera
Popisek: Autobusové nádraží, ilustrační foto

Jízdy speciálně vyzdobeného Halloweenského autobusu po Českých Budějovicích budou unikátním zážitkem. Odpolední spoje jsou určeny hlavně pro děti, večerní pak pro dospělé. Cestující, kteří do vozu nastoupí v maskách, se mohou těšit na drobné odměny od strašidelných průvodčích. Místopředseda představenstva Dopravního podniku Slavoj Dolejš doplňuje: "Pro děti v maskách a kostýmech je navíc připravena soutěž o atraktivní cenu. V autobusu bude fotit dětské masky fotograf a nositel té, která bude porotou vyhodnocena jako nejlepší, dostane jako výhru tablet."

Speciální strašidelný autobus bude vyjíždět od nádraží z výstupní zastávky v Žižkově ulici u Mercury centra. Odpolední odjezdy budou ve 14, 15, 16 a 17 hodin, večerní pak ve 20 a 21 hodin. Trasa Hallooweenské jízdy povede přes Senovážné náměstí, ulicemi Na Sadech, Husova, Branišovská, Oskara Nedbala, Strakonická, kolem hlavního hřbitova a po Pražské zpět k nádraží. Jedna jízda trvá hruba třičtvrtě hodiny a přeprava všech cestujících je zdarma. Podrobnou trasu a jízdní řád najdou zájemci na www.dpmcb.cz.

Tradice městské hromadné dopravy v Českých Budějovicích sahá až do roku 1909, kdy ve městě začaly jezdit první dopravní prostředky pro hromadnou přepravu cestujících. Současný poskytovatel služeb městské hromadné dopravy, Dopravní podnik města České Budějovice, a.s., zajišťuje přepravu cestujících na celém území města a v 18 příměstských obcích v jeho blízkém okolí. Společnost vznikla 1. září 1997 z tehdejšího Dopravního podniku města Českých Budějovic, s.p. Jediným akcionářem je Statutární město České Budějovice. Ucelený systém městské hromadné dopravy je v současnosti tvořen autobusovou a trolejbusovou trakcí. Dopravní podnik města České Budějovice disponuje moderním vozovým parkem, který čítá na 83 autobusů a 57 trolejbusů. Tato vozidla zajišťují provoz na 14 autobusových a 8 trolejbusových linkách. Ročně najedou více než 5,6 mil. kilometrů a přepraví 39 mil. cestujících. Provoz společnosti zajišťuje 395 zaměstnanců. Základní kapitál společnosti je 485,5 mil. Kč, celkové roční výnosy včetně úhrady prokazatelné ztráty činí 410,7 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…