Dopravní podnik opět posílí spoje na velké letní koncerty

22.07.2013 15:09

Dopravní podnik hl. m. Prahy opět posiluje přepravu na všechny velké popové a rockové koncerty světoznámých hudebních skupin a sólových umělců. Návštěvníci akcí tak mohou bez obav využít pro svou cestu domů spoje MHD. Jen na přelomu července a srpna proběhnou v Praze čtyři velké koncerty v O2 aréně a Synot Tip aréně.

Dopravní podnik opět posílí spoje na velké letní koncerty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

„U všech koncertů světových hvězd s očekávanou účastí nad 8 tisíc návštěvníků, standardně posilujeme přepravu po skončení koncertů. Pořadatele akcí pouze žádáme o skončení hudební produkce kolem 23:15, abychom stihli všechny návštěvníky bezpečně a včas přepravit domů. Přeprava hromadnou dopravou je tak velmi pohodlná a často i rychlejší než automobilová,“ říká Milan Křístek, generální ředitel DPP.

Jen na přelomu července a srpna se konají čtyři megakoncerty světových hvězd. V Synot Tip aréně vystoupí 23. července Depeche Mode a 29. července Iron Maiden. Do O2 Arény dorazí 1. srpna Carlos Santana a 7. srpna Rogers Waters s projektem The Wall.

Posílení přepravy u O2 arény se realizuje prostřednictvím prodlouženého pobytu vozů metra ve stanici Českomoravská a díky vypravení dalších souprav metra se zkracuje interval z 10 na 5 minut. 

Naproti tomu u Synot Tip arény posílí DPP tramvajovou dopravu a dle potřeby i provoz metra ze stanic Strašnická a Želivského. Současně budou u autobusové linky č. 136 stejně jako v minulosti vypraveny záložní autobusy, díky čemuž se zkrátí interval z 20 na 10 minut.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 150 autobusových linek, dále 21 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. V roce 2012 bylo ve vlastnictví společnosti 1 247 autobusů, 931 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede 166 374 000 kilometrů. Podnik má 10 562 zaměstnanců, z toho 4 175 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete na http://www.dpp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…