Dopravní podnik otevřel zmodernizované Infocentrum na Andělu

09.03.2015 13:41

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) postupně modernizuje Infocentra v pražském metru. V pondělí 9. března otevřel nově zrekonstruované Infocentrum ve stanici metra Anděl. Naopak od úterý 10. března až do začátku června bude z důvodu přestavby uzavřeno Infocentrum ve stanici metra Muzeum.

Dopravní podnik otevřel zmodernizované Infocentrum na Andělu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Na větší pohodlí zákazníků i samotných zaměstnanců kladla důraz rekonstrukce Infocentra na Andělu. Pro veřejnost bylo uzavřené od poloviny ledna. V rámci přestavby došlo k posunutí a rozšíření přepážkové stěny, čímž došlo ke zvětšení prostoru pro klienty a zjednodušení přístupu k oběma přepážkám. Změnil se i vzhled stěn ve veřejně přístupné části – dřevěné obložení nahradil odolnější hliníkový obklad.

„Na základě poptávky ze strany cestujících dojde i k prodloužení otevírací doby Infocentra Anděl. Nově bude denně otevřené od 7.00 do 21.00 hodin,“ uvedl Miroslav Sedlmajer, vedoucí oddělení Střediska dopravních informací.

Změn dozná i Infocentrum na Muzeu, které je v provozu již od roku 1996 a jeho interiér nyní projde druhou zásadnější rekonstrukcí. Po ní bude cestujícím k dispozici klimatizovaná čekárna s lepším přístupem k oběma informačním přepážkám. Muzeum patří k nejvytíženějším kontaktním místům Dopravního podniku vůbec, které ročně navštíví takřka čtvrt milionu klientů. Po dobu uzavření Infocentra DPP doporučuje cestujícím využít Infocentrum na Hlavním nádraží nebo předprodejní okénka ve stanicích I. P. Pavlova, Náměstí Míru a Můstek.

„Infocentra DPP průběžně modernizujeme tak, abychom byli schopni cestujícím nabídnout kvalitní služby v odpovídajícím prostředí. Neustálé zlepšování péče o cestující je naší prioritou. V plánu máme také rekonstrukce dalších Infocenter,“ dodal Miroslav Sedlmajer, vedoucí oddělení Střediska dopravních informací.

DPP provozuje na území metropole celkem 7 Infocenter sloužících k informování o provozu MHD, linkovém vedení, jízdních řádech nebo přepravních tarifech. Pracovníci poskytují informace v češtině a angličtině, ale také v dalších světových jazycích. V Infocentrech lze rovněž zakoupit zastávkové jízdní řády metra, tramvají a autobusů, plán metropole se zakreslenými zastávkami MHD, publikace vydávané DPP, propagační předměty a jízdné v elektronické i papírové formě. Infocentra také vydávají průkazky ISIC a přijímají žádosti o Opencard (vyjma Letiště Václava Havla).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…