Dopravní policisté získali nové motocykly

13.12.2016 18:09

V pondělí v ranních hodinách se uskutečnilo v showroomu Renocar v Brně za přítomnosti policejního prezidenta genmjr. Tomáše Tuhého, ředitele dopravní policie plk. Tomáše Lercha a dalších představitelů jedno z největších předání motocyklů pro Policii České republiky.

Dopravní policisté získali nové motocykly
Foto: Policie ČR
Popisek: Nové motocykly pro Policii ČR

Díky Fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů jsme získali celkem 135 motocyklů zn. BMW za 60 477 681,- Kč.  První část (76 ks) dnes obdrželi dopravní policisté ze všech krajských ředitelství policie. Druhou část obdrží policisté do poloviny dubna 2017.

„Policejní motocykly jsou dnes standardní výbavou moderních evropských policejních sborů a představují významný a účinný nástroj pro dopravní policii v rámci plnění úkolů policie při dohledu na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Účelem navýšení počtu služebních motocyklů v dohledu nad silničním provozem je zviditelnění služby dopravní policie na všech typech komunikací. Celkem bude mít tedy pracovní tým MOTOTEAM 240 motocyklů,“ uvedl policejní prezident genmjr. Tomáš Tuhý na dnešním slavnostním předání.

„Nové policejní motocykly umožní dopravním policistům efektivněji reagovat na aktuální situaci v silničním provozu, zejména ve vztahu k rychlejšímu řešení mimořádných situací na pozemních komunikacích či komplikací v plynulosti silničního provozu,“ dodal ředitel dopravní policie plk. Tomáš Lerch.

Slavnostního předání se zúčastnil také generální manažer BMW Motorrad Galdric Donnezan, vedoucí české divize motocyklů BMW Petr Krajča, spolumajitel Renocar Brno Pavel Vránek a výkonný ředitel České kanceláře pojistitelů Jan Matoušek.

Předání nových motocyklů

Specifikace motocyklů:

• 90 ks BMW F 800GT – směřovány primárně na dopravní inspektoráty
• 45 ks BMW R 1200RT - směřovány primárně na dálniční oddělení a oddělení silničního dohledu jednotlivých krajských ředitelství police

Motocykly mají například přizpůsobené ovládání výstražného a rozhlasové zařízení, včetně cedule z nápisem STOP tak, aby je mohl policista za jízdy bezpečně ovládat. Tento typ motocyklů je využíván i ostatními policejními sbory v rámci Evropy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…