Dopravní situace na Dolní Moravě se zhoršuje, kraj hledá řešení

14.04.2017 21:14

Pardubický kraj plánuje řešit dopravní situaci v obci Dolní Morava, kde se nachází významné a hojně navštěvované horské středisko. Kromě studie týkající se možného napojení střediska na železniční síť, řeší kraj společně s obcí, investorem a policií také záležitosti spojené se silniční dopravou.

Dopravní situace na Dolní Moravě se zhoršuje, kraj hledá řešení
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„V souvislosti s neustále se zhoršující se dopravní situací jsme uspořádali jednání za přítomnosti zástupců obce, provozovatele areálu, Správy a údržby silnic Pardubického kraje a policie. Vzhledem k neustále se zvyšující návštěvnosti, především v období víkendů a prázdnin, bude pro zvýšení bezpečnosti silničního provozu nutné přijmout některá dopravní opatření, díky kterým zvýšíme nejen bezpečnost, ale také organizaci dopravy v tomto úzkém údolí,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Na základě objednávky Správy a údržby silnic Pardubického kraje je dokončena bezpečnostní inspekce na silnici vedoucí obcí.  „Na základě toho bude navržena organizace všech druhů dopravy, včetně prostorů pro pěší, cyklisty, krátkodobé odstavení vozidel, míst pro přecházení a zastávek autobusů. Tím rovněž zabráníme odstavování vozidel mimo vyhrazené prostory.  Na realizaci přípravných prací a dopravních opatření počítáme s  částkou 5 milionů korun,“ řekl náměstek hejtmana pro dopravu a dopravní obslužnost Michal Kortyš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.