Dotace posvětila nákup vozů pro hasiče a menší investice v Havířově, Karviné a Frýdku-Místku

29.06.2015 14:20

Evropská dotace 163,9 milionů korun pomůže s nákupem 50 hasičských vozů pro jednotky sboru dobrovolných hasičů v Moravskoslezském kraji. Dalších 18,8 milionů korun z EU přispěje na vznik dětského dopravního hřiště v Havířově, podnikatelského centra Business Gate v Karviné a na dopravní opatření ve Frýdku-Místku. Financování projektů evropskou dotací schválila koncem minulého týdne Regionální rada Moravskoslezsko.

Dotace posvětila nákup vozů pro hasiče a menší investice v Havířově, Karviné a Frýdku-Místku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

„Dobrovolní hasiči se díky novým vozidlům rychleji a bezpečněji dostanou na místa zásahů. Dotace také umožní uskutečnit tři menší, ale užitečné projekty ve městech,“ potvrdila Kateřina Dostálová, ředitelka Úřadu Regionální rady Moravskoslezsko.

Moravskoslezský kraj na nákup vozidel dobrovolných hasičů k dotaci 163,9 milionů korun přidá 29 milionů korun z vlastního rozpočtu. Půjde o dopravní vozidla využívaná při zásazích pro přepravu hasičů. Vozy poputují do jednotek napříč Moravskoslezským krajem. Nákup se má uskutečnit letos.

Dětské hřiště v Havířově vyrůstá nedaleko křižovatky Těšínské a Ostravské ulice v Havířově Šumbarku. Rozpočet projektu je 17,3 milionů korun. Coworkingové centrum pro podnikatele Business Gate v Karviné vzniká rekonstrukcí a vybavením objektu magistrátu v Poštovní ulici. Celkové výdaje projektu jsou 6 milionů korun. Frýdek-Místek postaví parkoviště v Bruzovské a Mozartově ulici a vybuduje ostrůvky pro chodce v Ostravské a Frýdlantské ulici. Rozpočet projektu je 4,7 milionů korun. Všechny stavby mají být dokončeny ještě letos.

Regionální rada Moravskoslezsko je zodpovědná za uplatnění evropských prostředků určených na rozvoj kraje. Od roku 2007 proplatila 15 miliard korun za projekty dopravní infrastruktury a dostupnosti, rozvoje měst a venkova, veřejných služeb a cestovního ruchu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…