Dotace z kraje jsou diskriminační: starostové uspořádají happening

20.11.2015 18:16

V pondělí odpoledne zažije Středočeský kraj neobvyklou akci. Starostové symbolicky předstoupí před jeho sídlo s požadavky změn v poskytování dotací na podporu obcí. Současný systém je dle názoru starostů diskriminační.

Dotace z kraje jsou diskriminační: starostové uspořádají happening
Foto: SMS ČR
Popisek: SMS ČR

Jak uvedl předseda středočeského Sdružení místních samospráv a starosta Kamýku nad Vltavou Petr Halada, „…kraj rozděluje obcím a městům každoročně stovky milionů korun ve formě dotací. Počet uspokojených žadatelů představuje jen zlomek celkového počtu podaných žádostí, obce tudíž vynakládají miliony na přípravu projektových žádostí zcela zbytečně. Zároveň zpracování tisíců žádostí přináší ohromnou administrativní zátěž pro aparát hejtmanství“.

Podrobná analýza přidělených žádostí prokázala, že některé obce jsou Středočeským krajem systematicky protěžovány. Středočeští starostové proto žádají zásadní změnu v systému přidělování dotací, která bude transparentní, spravedlivá a levná.

Jak dále vysvětluje starosta Halada, „požadavky starostů směřují k jedinému, tedy aby dotace neskončily ve velkých objemech jen v několika málo obcích, ale aby se dostalo zejména na ty, které mají nízké rozpočtové příjmy. Věřím proto, že pan hejtman náš apel na základě pondělního happeningu vyslyší.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…