Dožínkové slavnosti odstartují zítra Dnem zemědělství. Vyvrcholí v sobotu

17.09.2015 11:15

Už zítra ožije prostranství před koupalištěm Flošna a Všesportovním stadionem v Hradci Králové krajskými dožínkami. 12. ročník dožínek počítá s dvoudenním programem. 18. a 19. září se mohou návštěvníci těšit na výstavu zemědělské techniky a hospodářských zvířat, lákavý hudební program a samozřejmě na ochutnávky regionálních potravin a dožínkové trhy. Představí se i hradecká Regionální obec Slováků.

Dožínkové slavnosti odstartují zítra Dnem zemědělství. Vyvrcholí v sobotu
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Krajské dožínky jsou už tradiční akcí, kterou si oblíbily desetitisíce návštěvníků. Pro nás je to skvělá příležitost, jak přiblížit lidem nejen z celého kraje, ale i ze širšího okolí regionální potraviny našich zemědělců. Zároveň také plánujeme ocenit ty nejlepší nejen z rostlinné výroby, ale například také z oblasti chovu skotu,“ řekl hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc, pod jehož záštitou se krajské dožínky konají.

Dvoudenní dožínkové slavnosti odstartují v pátek dopoledne Dnem zemědělství Královéhradeckého kraje, který nabídne mimo jiné výstavy hospodářských zvířat a zemědělské techniky. Dětem se představí i ukázky chovu, práce se zvířaty, stříhání ovcí, včelařství.

Sobotní program 12. ročníku Královéhradeckých krajských dožínek zahájí tradiční kočárová jízda. Slavnostní dožínkový průvod městem vyráží v 10 hodin od zimního stadionu ke koupališti Flošna. Na prostranství před koupalištěm a stadionem budou návštěvníky čekat dožínkové trhy, ochutnávky regionálních potravin, ukázky práce se zvířaty. V pravé poledne budou oceněni nejúspěšnější zemědělci Královéhradeckého kraje. Celé odpoledne bude na dvou pódiích probíhat hudební i divadelní program, o který se postará například Václav Neckář se svou skupinou Bacily, Láďa Křížek, hradecký JH Big Band, chlumecký Big Band Melodybrass nebo hradecké základní umělecké školy, ale i spousta dalších. V rámci sobotního programu bude probíhat i Den slovenské kultury, který zajišťuje hradecká Regionální obec Slováků.
Více podrobností a podrobný program naleznete na http://www.kralovehradeckedozinky.cz.

Záštitu nad 12. ročníkem Královéhradeckých krajských dožínek převzal ministr zemědělství Marian Jurečka, hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc a primátor města Hradec Králové Zdeněk Fink.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…