Dráha volná: Šťastnou cestu z pražského letiště

20.02.2015 9:07

V pátek 20. února si posluchači Českého rozhlasu Dvojky přijdou na své. Odpolední pořad Šťastnou cestu totiž odvysíláme živě z Letiště Václava Havla Praha. Speciál začíná krátce po 13. hodině a moderovat ho budou hned tři moderátoři.

Dráha volná: Šťastnou cestu z pražského letiště
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Kdy jindy si popřát šťastnou cestu než při odletu nebo odjezdu, a nemusí to být jen do zahraničí. A protože název pořadu Českého rozhlasu Dvojka přímo k tomuto pozdravu vybízí, je nasnadě vysílání i jeho speciálu. Posluchače tak přivítáme přímo z Terminálu 2 Letiště Praha. A bude to stát opravdu za to.

Úvod jako tradičně obstará Jan Rosák ze studia na pražských Vinohradech, ale pak už štafetu převezmou kolegové z Výletů Světlana Lavičková a Václav Žmolík a hosty si budou zvát do improvizovaného studia na letišti v Ruzyni.

Přímo do zákulisí hasičů a jejich práce se podíváme se Světlanou Lavičkovou, provede nás zástupce velitele hasičského sboru Letiště Praha Karel Moravec, do kokpitu letadla usedne Václav Žmolík, ponoříme se do tajů řízení letového provozu a doslova si posvítíme si na pašovaní zvířat, rostlin ale i zboží. A bude u toho i letištní „Rex“. No a na závěr se podíváme se do oblak, ale tentokrát na křídlech dravců.

„Létání není můj koníček, právě proto mě dramaturgie pořadu zaujala a jsem ráda, že u toho můžu s kolegy být. Navíc malé nahlédnutí do kurzu „Nebojte se létat“ mě přesvědčilo, že obavy z létání je možné překonat,“ říká Světlana Lavičková.

Chybět nebude ale ani pozvánka na výstavu Budoucnost začíná teď, aneb takhle vědce neznáte, která vznikla u příležitosti jeho 50. výročí a je až do 28. února exkluzivně umístěna v Terminálu Sever 2 Letiště Praha. Výstava představuje padesát fotografií vybraných popularizátorů vědy, kteří s Meteorem v posledních létech výrazně spolupracovali. Kreativně, s nadsázkou a humorem, vystihuje jejich osobnost i povolání a tak nabízí originální pohled na vědu, pohled, který v současnosti neukazuje žádná jiná kulturní instituce u nás.

„Vysílání z Letiště Václava Havla je začátkem toho, co plánujeme. Tedy být na zajímavých místech, zprostředkovat našim posluchačům nové, nevšední zážitky a být při tom co nejvíce vidět.

A propojení se přímo nabízí. Zaprvé si všichni při odletu šťastnou cestu přejeme a navíc je tu spojitost právě s výstavou Meteoru, jehož ústřední fotografií je zachycení letu vědce Jiřího Grygara ve stavu beztíže,“ dodává šéfredaktor Dvojky Miroslav Dittrich.

Pořad Šťastnou cestu vysílá Český rozhlas Dvojka pravidelně každý pátek. Odpolední blok informací, pohody a také soutěží začíná vždy v 13:00 hodin. Posluchači s námi zamíří do světa nebo do zajímavých koutů Čech, Moravy a Slezska. Po 15. hodině se Šťastná cesta vrací do let minulých, což je pravý čas a místo pro hravé posluchače oblíbené soutěže Autostop a nechybí ani Vstupenka s Alenou Kumstýřovou, tedy pozvánka na kulturní akce v celé zemi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…