Drážní úřad: Nové spojení v Praze je zkolaudováno

14.03.2021 9:45

Drážní úřad vydal kolaudační rozhodnutí na stavbu „Nové spojení“, která umožňuje jízdu vlaků mezi Hlavním nádražím, Libní, Holešovicemi a Vysočany.

Drážní úřad: Nové spojení v Praze je zkolaudováno
Foto: Drážní úřad
Popisek: Drážní úřad

Toto rozhodnutí nabylo právní moci dne 5. 3. 2021. Po uvedené trati dosud jezdily vlaky v režimu zkušebního provozu. V průběhu výstavby totiž došlo ke zpřísnění hlukových limitů, a proto orgán ochrany veřejného zdraví nemohl vydat souhlasné závazné stanovisko pro kolaudaci stavby.

Anketa

Věříte léku ivermektin?

66%
7%
hlasovalo: 15207 lidí

Správa železnic provedla za účelem snížení hluku projíždějících vlaků koncem roku 2020 a začátkem roku 2021 úpravy kolejí, které umožnily Hygienické stanici hlavního města Prahy vydat pro účely kolaudace stavby souhlasné závazné stanovisko s podmínkou. Tato podmínka, která je jednou z podmínek již citovaného kolaudačního rozhodnutí, ukládá Správě železnic, aby v termínu do 30. 6. 2021 předložila orgánu ochrany veřejného zdraví návrh opatření, která na dané trati od 1. 7. 2021 v nočních hodinách zajistí omezení nákladní dopravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR: Soustavu čtyř tůní vytvořili vodohospodáři na Opavsku

11:44 Lesy ČR: Soustavu čtyř tůní vytvořili vodohospodáři na Opavsku

Podmáčeného pozemku v lesích u obce Pustá Polom na Opavsku v Moravskoslezském kraji využili vodohosp…