Drážní úřad hostil 25. a 26. dubna kolegy ze slovenského Dopravného úradu

08.05.2017 15:49

Drážní úřad hostil ve dnech 25. a 26. dubna kolegy ze slovenského Dopravného úradu. V rámci pravidelné spolupráce si čeští a slovenští zástupci úřadů vyměnili aktuální novinky z oblasti svěřené působnosti. Češi informovali své kolegy o základních změnách v pravomocích, které vychází z aktuálních změn zákona o dráhách, účinného od 1. dubna 2017.

Drážní úřad hostil 25. a 26. dubna kolegy ze slovenského Dopravného úradu
Foto: Drážní úřad
Popisek: Drážní úřad

Slováci v rámci programu navštívili pražské letiště Václava Havla, kde se mimo jiné setkali a pohovořili s předsedou představensta Aeroholdingu Václavem Řehořem i s ředitelem Úřadu pro civilní letectví Josefem Radou. Seznámili se také s fungováním pražského Centrálního dispečerského pracoviště SŽDC, ze kterého jsou dálkově řízeny železniční tratě v Čechách.

V rámci oboustranného jednání pak byl podrobně diskutován návrh znění kooperační dohody mezi Agenturou EU pro železnice a jednotlivými Národními bezpečnostními orgány (drážními úřady), která bude upravovat vzájemou spolupráci po vstupu 4. železničního balíčku. Diskuze se vedla zejména o možnosti vysílat experty do Agentury pro posuzování národních požadavků při vydávání jednotného osvědčení o bezpečnosti a autorizace vozidel. Dopravný úrad závěrem informoval české kolegy o zjištěních a závadách nalezených při Cross Auditu ze strany zmíněné Agentury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…