Dřevěný altán letos postavily na Krumlovsku Lesy ČR

11.07.2015 7:32

Na severovýchodním okraji Českého Krumlova na skále nad Vltavou postavily Lesy ČR dřevěný altán. K užívání veřejnosti ho zástupci podniku předají ve čtvrtek 9. července ve 13 hodin. Stavba financovaná z podnikového dotačního Programu 2020 přišla na 89 tisíc korun s DPH.

Dřevěný altán letos postavily na Krumlovsku Lesy ČR
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

„Vyhlídku často navštěvují místní i turisté. Proto jsme v rámci programu, který zohledňuje veřejný zájem, postavili altán. Bude místem odpočinku,“ uvedl českokrumlovský lesní správce Radek Kordač. Celodřevěná stavba umístěná vedle dvoumetrového “menhiru Panna“, který byl na místě vztyčen na přelomu tisíciletí, postavila firma Hřava letos v červnu.

Jen pár kilometrů odtud, severozápadně od obce Zlatá Koruna, na začátku lesní cesty Pivovarská, bude v sobotu 11. července instalována pamětní tabule upomínající na založení jedné z prvních lesních školek v České republice. Historický kamenný sloup se stal základem k vybudování kapličky sv. Prokopa, opravené podnikem Lesy ČR v loňském roce. Kaplička bude v sobotu 11. července ve 14 hodin vysvěcena.

Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,3 miliony hektarů lesního majetku, tedy šestinu plochy ČR a zhruba polovinu lesů v ČR. Pečuje o více než 39 tisíc kilometrů vodních toků, tedy přibližně o třetinu délky vodních toků a bystřin v ČR.

Lesy ČR jsou držiteli osvědčení v systému PEFC, a to na celé výměře spravovaného lesa. Uvedené osvědčení je dokladem, že LČR v lesích hospodaří v souladu se schválenými standardy trvale udržitelného hospodaření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…