Druhé setkání se starosty obcí, ve kterých jsou umístěna zařízení SUZ

13.11.2016 17:23

Dne 9. listopadu 2016 se v Pobytovém středisku Kostelec nad Orlicí konalo letos již druhé setkání se starosty obcí a měst, v nichž se nacházejí střediska Správy uprchlických zařízení Ministerstva vnitra.

Druhé setkání se starosty obcí, ve kterých jsou umístěna zařízení SUZ
Foto: MV ČR
Popisek: Utečenecký tábor - bývalá věznice - v Drahonicích v Ústeckém kraji.

Kromě představitelů dotčených obcí, měst a ředitele organizace Mgr. et Mgr. Pavla Bacíka se schůze zúčastnili ředitel Odboru bezpečnostní politiky a prevence kriminality Mgr. David Chovanec, ředitel Služby cizinecké policie plk. Mgr. Milan Majer, vedoucí Územního odboru PČR v Rychnově nad Kněžnou plk. JUDr. Zdeněk Hlaváček, zástupci Odboru azylové a migrační politiky a Zdravotnického zařízení Ministerstva vnitra.

Diskuze přítomných se zaměřila především na současné trendy a vývoj v oblasti migrační politiky, aktuální bezpečnostní situaci a čerpání dotací a příspěvků včetně nového dotačního titulu pro obce. V rámci setkání byly rovněž diskutovány informace týkající se úzké spolupráce Ministerstva vnitra a obcí ve vztahu k existenci některého typu zařízení na jejich území.

Po debatě, jež se nesla v přátelském duchu, měli účastníci setkání možnost prohlédnout si prostory pobytového střediska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…