Druhé zasedání Smíšeného výboru pro dvoustrannou hospodářskou spolupráci mezi ČR a Gruzií

24.02.2016 15:08

V rámci prohloubení bilaterální spolupráce mezi Českou republikou a Gruzií se dne 9. února 2016 uskutečnilo v Tbilisi druhé zasedání Smíšeného výboru pro dvoustrannou hospodářskou spolupráci, jehož součástí bylo i expertní jednání mezi zástupci ministerstev ČR a Gruzie.

Druhé zasedání Smíšeného výboru pro dvoustrannou hospodářskou spolupráci mezi ČR a Gruzií
Foto: mze.cz
Popisek: Ministerstvo zemědělství ČR

Předmětem jednání mezi zástupci ministerstva zemědělství ČR a Gruzie byla především spolupráce na poli výzkumu, vědy a vzdělávání, spolupráce při předávání zkušeností českých expertů při zakládání družstev v Gruzii, výměna zkušeností v oblasti veterinární ochrany a ochrany rostlin a podpora ČR gruzínské straně při harmonizaci gruzínské legislativy s legislativou unijní. Nedílnou součástí bylo i jednání o možných rozvojových projektech ČR v Gruzii pro r. 2016.

Následujícího dne se v Tbilisi uskutečnilo business fórum, které bylo součástí podnikatelské mise v Gruzii vedené ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem. Podnikatelskou misi organizovaly Hospodářská komora a Komora SNS.

Mezi účastníky podnikatelské mise z potravinářského průmyslu byli zástupci firmy MARLENKA International, s.r.o. a Pivovar Svijany, a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…