Duben patřil na mostecké hospodářské radě cestovnímu ruchu

19.04.2017 15:12

Turistický ruch byl hlavním tématem dubnového zasedání Hospodářské a sociální rady Mostecka (HSRM). Prezentaci tu tentokrát měla Destinační agentura Krušné hory a Podkrušnohorské technické muzeum.

Duben patřil na mostecké hospodářské radě cestovnímu ruchu
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Kromě toho, že obě instituce jsou členy HSRM, jsou také dlouhodobými partnery a v případě Podkrušnohorského technického muzea byla hospodářská rada jedním z jeho zakladatelů.

Ředitelka Destinační agentury Krušné hory Eva Maříková členy hospodářské rady seznámila s činností agentury i jejími plány na letošní rok. Kromě vydávání turistických materiálů se agentura podílí i na provozu informačního centra a na pořádání akcí pro turisty. Nejbližší z nich bude zahájení turistické sezony 20. května. Velmi důležitou skupinou turistů jsou i návštěvníci ze sousedního Saska, proto destinační agentura plánuje v letošním roce pořídit překlady celé řady svých turistických materiálů. Pokračovat bude i v úspěšných projektech, jako byly Krušné horory, kde se i formou zajímavých videí představovala zajímavá místa Krušných hor. Zájemci je navíc mohli objevovat prostřednictvím velmi oblíbeného geocachingu.

Podkrušnohorské technické muzeum patří dlouhodobě k nejnavštěvovanějším turistickým cílům v mosteckém regionu. „V loňském roce nás navštívilo přibližně 12 tisíc návštěvníků. Jen od začátku nové sezony v březnu už jsme zaznamenali prvních patnáct stovek návštěvníků,“ informoval přítomné ředitel muzea Zbyněk Jakš. Také tato instituce dlouhodobě spolupracuje s kolegy na saské straně hranice a letos muzeum poprvé chystá pro zájemce výjezd za památkami v okolí Marienbergu.

Třetím, velmi důležitým bodem jednání HSRM byla záležitost, která se týkala Moldavské horské dráhy. Po sesuvu svahu tu byl v březnu přerušen provoz. Českojiřetínský spolek, rovněž jeden z členů Hospodářské a sociální rady Mostecka se na tripartitu obrátil s prosbou o pomoc při řešení havarijního stavu. Pokud by totiž opravy na železniční trati nezačaly co nejdříve, je ohrožena celá turistická sezona na moldavské dráze, kde byla plánována celá řada akcí. Hospodářská rada se obrátila s prosbou o co nejrychlejší řešení situace na ministra dopravy. Celou záležitost se HSRM pokusí řešit i na krajské úrovni, protože moldavská dráha je z pohledu cestovního ruchu v regionu velmi atraktivní záležitostí, navíc se jedná o technickou památku.    

Hospodářská a sociální rada Mostecka vznikla v březnu roku 1999 jako apolitické občanské sdružení, jehož členy jsou fyzické a právnické osoby, instituce státní nebo veřejné správy, které žijí nebo působí na Mostecku. V současnosti má 62 členů. Hospodářská a sociální rada Mostecka je členem Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje, která sdružuje sedm okresních sdružení působících v rámci kraje.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…