Dvacítka zástupců evropských univerzit a univerzity v Taiwanu navštíví VUT v Brně

16.09.2014 14:48

Nejen prospekty a prezentace v papírové či elektronické podobě, ale také reálná návštěva prostor Vysokého učení technického v Brně. To je úterní program pro zhruba dvě desítky odborníků z oblasti vysokoškolského vzdělávání z celého světa, kteří se tento týden v Praze účastní veletrhu a konference Evropské asociace mezinárodního vzdělávání – EAIE.

Dvacítka zástupců evropských univerzit a univerzity v Taiwanu navštíví VUT v Brně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

„Je samozřejmé, že jsme se snažili připravit co nejzajímavější program, i když jsme trochu omezeni časem. Mezi členy delegace jsou jak stávající partneři naší univerzity, kteří mají zájem o prohloubení spolupráce, tak ti, kteří přijeli navázat nové kontakty,“ uvedla mluvčí VUT v Brně Jitka Vanýsková. Delegace je složena především ze zástupců evropských univerzit (Polsko, Německo, Rakousko, Velká Británie, Rakousko, Finsko, Belgie či Estonsko a Malta), nechybí však ani zástupce Taiwanu.

Hosté v průběhu úterního odpoledne 16. září navštíví laboratoře Fakulty elektrotechniky a komunikačních technologií i laboratoře Fakulty informačních technologií VUT v Brně. Prohlédnou si také špičková sportoviště včetně atletického stadionu, jehož ovál splňuje olympijské parametry, i moderní kampus Pod Palackého vrchem. Citlivou rekonstrukci historické budovy budou moci členové delegace ocenit při závěrečném setkání se zástupci VUT v Brně v prostorách rektorátu na Antonínské ulici. Tématy k diskusi se stanou především různé mobilitní programy, jako například Erasmus. „Naším cílem je právě posílení spolupráce v oblasti vzájemné výměny studentů i pedagogů a sdílení zkušeností v oblasti vědy a výzkumu,“ dodala Vanýsková.

Tématem 26. ročníku veletrhu a konference EAIE, který se uskuteční v Praze ve dnech 16. - 19. září 2014, je vkročení do nové éry internacionalizace vysokoškolského vzdělávání z hlediska výuky, učení a administrace. Celkem se této akce zúčastní na 5 000 zástupců univerzit a organizací zabývajících se terciárním vzděláváním z celého světa.
Dům zahraniční spolupráce (DZS), jako již tradičně, pro české vysoké školy organizuje společný stánek pod značkou Study in the Czech Republic. Jelikož se jedná o mimořádnou příležitost k navázání strategických partnerství se zahraničními univerzitami, seznámení se s novými trendy v mezinárodním vysokoškolském vzdělávání a vyměňování si zkušeností s kolegy z celého světa, český stánek se letos představí v nové atraktivnější podobě. Na doposud nevídané ploše 160 m2 se bude prezentovat celkem 15 českých vysokých škol.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…