Dvě dceřiné společnosti České spořitelny mění obchodní značku

03.09.2013 12:42

Dceřiná společnost Factoring České spořitelny, a. s. nově vystupuje od 1. září 2013 pod značkou Erste Factoring. Právní název společnosti Factoring České spořitelny, a. s. se nemění.

Dvě dceřiné společnosti České spořitelny mění obchodní značku
Foto: Archiv
Popisek: Česká spořitelna - logo

Rovněž dceřiná společnost České spořitelny S MORAVA Leasing, a. s. nově od stejného data vystupuje pod jménem a značkou Erste Leasing, a. s. Tímto krokem se obě společnosti stávají pevnou součástí rodiny silných mezinárodních značek korporátního bankovnictví Finanční skupiny České spořitelny - Erste Corporate Banking.

„Změna značek dceřiných společností České spořitelny na Erste Factoring a Erste Leasing je milníkem při dokončení obchodního modelu pro korporátní klienty poskytované pod značkou Erste Corporate Banking,“ říká Daniel Heler, náměstek generálního ředitele a člen představenstva ČS. „Obě společnosti mají velmi ambiciózní cíle, stále rostoucí postavení na trhu na základě vynikajících služeb a komplexního řešení pro naše firemní klienty. Tyto společnosti jsou součástí nově vzniklé produktové skupiny Transaction Banking, která nabízí ta nejlepší řešení pro řízení firemních financí,“ upřesňuje Daniel Heler.

Erste Factoring je s 35% podílem jedničkou na českém factoringovém trhu. Poskytuje komplexní služby v oblasti tuzemských a exportních pohledávek - financování, správy, inkasa a pojištění. Erste Leasing již dvacet let patří mezi nejvýznamnější české leasingové společnosti v oblasti financování zemědělské techniky, strojů a zařízení.

Obě společnosti mají nově rovněž společné vedení, které by mělo zajistit jednotný vztah dceřiných společností, jak ve vztahu ke klientům, tak k České spořitelně. Generální ředitelkou a předsedkyní představenstva obou společností se stala Radmila Jakubová, která pracovala jako finanční ředitelka ve Factoringu ČS v letech 1999-2011. Předtím se pohybovala ve vedoucích funkcích výrobních a obchodních firem. Náměstkem generální ředitelky zodpovědným za obchod a místopředsedou představenstva Erste leasing a. s. je nově Karel Machytka, který působí ve stejné pozici ve Factoringu České spořitelny od roku 2008. V letech 2005 - 2008 byl členem představenstva a vrchním obchodním ředitelem v Leasingu ČS a S Autoleasingu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

13:55 ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

Během čtyř květnových víkendů se budou moci lidé podívat do útrob unikátního vodního díla, vybudovan…