Dvojité vítězství pro Volkswagen na Silvretta E-auto Rallye2014

10.07.2014 8:40

Volkswagen slavil s modelem e-Golf potřetí celkové vítězství v soutěži pro elektromobily Silvretta E-Auto Rallye. V náročném hodnocení hospodárnosti, které je považováno za královskou disciplínu pro elektromobily, si zajistil Volkswagen e-up! podruhé v řadě první místo. Vozy e-Golf a e-up! s čistě elektrickým pohonem prokázaly připravenost ke každodennímu provozu v náročných vysokohorských podmínkách, v etapách o délce až 134 kilometrů.

Dvojité vítězství pro Volkswagen na Silvretta E-auto Rallye2014
Foto: red
Popisek: Volkswagen

 •    e-Golf1 se stal celkovým vítězem
 •    e-up!2 vyhrál hodnocení hospodárnosti novým rekordem

 I letošní ročník soutěže Silvretta E-Auto Rallye, který se konal ve dnech 3. až 5. července, byl pro značku Volkswagen velkým úspěchem. Po loňském vítězství absolvovaly čtyři elektromobily Volkswagen - jeden vůz e-up! a tři vozy e-Golf - náročnou trasu bez jakýchkoli potíží s dojezdem a na konci se všechny umístily v první pětici. Celkové vítězství slavil po 361 kilometrech tým Volkswagen ve složení Christian Ehret a Daniel Schmidt s vozem e-Golf.

 Druhý den čekala na posádky navíc těžká zkouška hospodárnosti elektromobilů a hybridních vozů s možností vnějšího nabíjení, v níž byla vozidla hodnocena na základě spotřeby. Volkswagen e-up! zvítězil díky senzačně nízké spotřebě pouhých 9,17 kWh/100 km, což je o 28 procent méně, než je udávaná normovaná spotřeba 11,7 kWh/100 km. Posádku mistra světa v hospodárnosti tvořili Tino Laue a Ruth Holling. Kromě toho obsadil tento tým také třetí místo v celkovém hodnocení soutěže.

 Mimo soutěž absolvoval stejnou trasu také Volkswagen XL13, který se dočkal nadšených ovací od mnoha diváků.

 Elektromobily prokázaly ve třech denních etapách o délce 109, 118 a 134 kilometrů nekompromisní připravenost k provozu ve vysokohorských podmínkách, neboť v každé etapě bylo nutné překonat převýšení až 2000 metrů. Vozidla přitom pozoruhodným způsobem demonstrovala vysokou celkovou účinnost, k níž přispívá mimo jiné vynikající schopnost rekuperace kinetické energie při jízdě z kopce.

 Volkswagen nabízí oba elektromobily také na českém trhu. Volkswagen e-up! s výkonem 60 kW (82 k) a dojezdem až 160 kilometrů stojí od 599 900 Kč. Volkswagen e-Golf s výkonem 85 kW (115 k) ujede na jedno nabití až 190 kilometrů a jeho cena začíná od 899 900 Kč.

1 e-Golf: Spotřeba elektrické energie v kWh/100 km: 12,7 (kombinovaná), emise CO2 v g/km: 0 (kombinované), třída hospodárnosti: A+.
2 e-up!: Spotřeba elektrické energie v kWh/100 km: 11,7 (kombinovaná), emise CO2 v g/km: 0 (kombinované), třída hospodárnosti: A+.
3 XL1: Spotřeba paliva v l/100 km: 0,9 (kombinovaná), spotřeba elektrické energie v kWh/100 km: 7,2 (kombinovaná), emise CO2 v g/km: 21 (kombinované), třída hospodárnosti: A+.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…