Dvorská nemocnice zásobuje svá oddělení medicinálními plyny díky unikátní technologii

29.09.2015 13:01

Dnes byla v Městské nemocnici ve Dvoře Králové nad Labem uvedena do provozu ojedinělá stanice na výrobu medicinálních plynů. Tuto technologii používají královédvorští lékaři jako první v republice. Nové zařízení výrazně zjednoduší a zlevní dosavadní způsob zásobování nemocnice medicinálními plyny.

Dvorská nemocnice zásobuje svá oddělení medicinálními plyny díky unikátní technologii
Foto: Martin Kovář
Popisek: Operace

Městská nemocnice ve Dvoře Králové nad Labem zahájila provoz technologického zařízení na výrobu medicinálního stlačeného vzduchu a medicinálního vzduchu obohaceného kyslíkem. „Toto moderní a prozatím v České republice ojedinělé technologické zařízení výrazně zjednoduší a zlevní dosavadní způsob zásobování nemocnice medicinálními plyny. Náklady na pořízení byly asi 3 miliony korun, které šly z krajského rozpočtu,“ řekla krajská radní pro oblast zdravotnictví Jana Třešňáková.

„Prostřednictvím rozvodů budou vyrobeným stlačeným vzduchem a kyslíkem zásobovány operační sály, JIP a vybrané pokoje na interním a chirurgickém oddělení, gastroskopickém pracovišti a na oddělení následné péče,“ popisuje fungování nové technologie předseda představenstva dvorské nemocnice Miroslav Vávra.
Zařízení s prokazatelně rychlou a ekonomickou návratností bylo pořízeno celkem za 3 miliony korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…