E.ON radí českým firmám s využitím CNG. Bezplatně

18.08.2014 9:00

Společnost E.ON nabízí českým firmám bezplatné poradenství s využitím alternativního paliva CNG. Největší zájem je o něj u živnostníků a firem s rozsáhlejším vozovým parkem. Počet dotazů navíc průběžně roste, jen za poslední čtvrtletí o více než 50 %.

E.ON radí českým firmám s využitím CNG. Bezplatně
Foto: E.ON
Popisek: E.ON

Pro bezplatné poradenství jsou všem firmám na území České republiky k dispozici specialisté na oblast CNG, s nimiž je možné se spojit na +420 724 258 723 nebo +420 733 670 647. Odborníci E.ON na infolince zodpoví základní dotazy k CNG, případně zajistí i řešení náročnějších požadavků. „Komplexní dotazy týkající se porovnání či propočtu spotřeby paliva, investice nebo nákladů na změnu vozového parku CNG jsou řešeny v řádu dnů. Zákazník je v tomto případě kontaktován telefonicky nebo písemně,“ vysvětluje Radek Patera, odborník na CNG ze společnosti E.ON Energie a.s.

Ze strany firem navíc roste poptávka bezplatného poradenství s každým měsícem. Jen za poslední čtvrtletí se počet dotazů zvýšil o zhruba 50 %. „Se zahájením výroby nového modelu Škoda Octavia G-TEC a s nástupem EURO 6 zaznamenáváme zvýšený zájem o tuto problematiku. Každý týden dostáváme desítky dotazů či písemných žádostí o informace, za poslední 2 měsíce jich bylo již zhruba 90. Nejčastěji se týkají ceny paliva, možnosti plnění vozidel, pořizovací ceny vozidel nebo nákladů na 1 kilometr,“ dodává Radek Patera.

Podle statistik společnosti E.ON je největší zájem o CNG vozidla u živnostníků a firem s větším vozovým parkem, které mají vyšší měsíční nebo roční nájezd kilometrů. Současná průměrná nákladová cena paliva na jeden ujetý kilometr je u těchto firem v rozmezí od 3 Kč do 7 Kč. „V případě, že provozujete auto s pohonem na stlačený zemní plyn, lze tyto náklady snížit na polovinu, tedy od 1,50 Kč do 3,50 Kč,“ vysvětluje Radek Patera.

O společnosti E.ON Energie a.s.

Energetická společnost E.ON patří v oblasti aktivit podporujících využívání CNG mezi hlavní hráče na českém trhu a v tomto ohledu se zároveň řadí mezi nejaktivnější společnosti.

Strategie E.ON se v oblasti CNG opírá o tři hlavní pilíře. Výstavba a provoz veřejné infrastruktury (veřejné plnicí stanice CNG), dále vývoj unikátních produktových balíčků s jasnou ekonomickou a ekologickou výhodou pro zákazníka a v neposlední řadě se jedná o nabídku individuálních řešení areálových plnicích stanic, šitých na míru dle požadavků zákazníka. Mezi další významné aktivity patří osvětová činnost. Díky podpoře CNG dáváme svým zákazníkům možnost provozovat jejich vozidla ekologičtěji a efektivněji, čímž jim pomáháme šetřit peníze i přírodu.

V současné době provozuje E.ON vlastní vozový park vozidel s pohonem na CNG, který je tvořen více než 70 vozy – od servisních vozů, přes referentské až po vozy manažerské.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

22:17 Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

Návštěvy pracovníků Kanceláře ombudsmana v domovech se zvláštním režimem ukázaly, že život tamních o…