E-commerce jako perspektivní cesta k proniknutí na čínský trh

11.12.2016 16:31

V budově Ministerstva zemědělství ČR v Praze se konalo setkání zástupců českých potravinářských firem s představiteli významných čínských obchodních společností Alibaba Group, Davida Baumgarta, ředitele pro vládní vztahy v Evropě, a prezidenta čínské společnosti Regent Michaela Zhanga. Setkání organizovalo OEÚ ZÚ Peking ve spolupráci s MZe ČR.

E-commerce jako perspektivní cesta k proniknutí na čínský trh
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo zemědělství

Společnost Alibaba patří k nejvýznamnějším e-commerce platformám nejen v ČLR, ale i v celosvětovém měřítku. Společnost Regent je velmi úspěšnou čínskou společností importující německé pivo a víno s pobočkami ve všech největších čínských městech. Obě společnosti by rády rozšířily svá portfolia o nabídku českých produktů, konkrétně českého piva.

Se vzrůstajícím podílem e-commerce na prodeji potravin a nápojů, který v ČLR v současnosti tvoří přes 30 % celkového objemu prodeje potravin (v ČR je tento podíl stále hluboce pod 10 %), se jednalo o jedinečnou příležitost jak rychleji a efektivněji nabídnout kvalitní české výrobky čínským zákazníkům.

Setkání, které bylo navázáno na pravidelné proexportní semináře pořádané MZe ČR, se zúčastnilo přes 20 zástupců českých potravinářských a nápojářských firem včetně pivovarů. Všechny přítomné nejprve přivítal ministr zemědělství Marian Jurečka, poté oba zástupci krátce představili své společnosti. Následovala krátká bilaterální jednání s ministrem a na závěr matchmaking s jednotlivými firmami. David Baumgart, který přicestoval ze sídla společnosti v Berlíně, se posléze zúčastnil též proexportního semináře a setkání s firmami pořádaného MZe v Olomouci 25.11.2016.

V současné době ZÚ Peking jedná o vytvoření speciálního e-shopu CzechMall v rámci jedné z hlavních internetových platforem provozovaných právě společností Alibaba, který by mohl za výhodných podmínek výrazně přispět k propagaci české produkce na čínském trhu. David Baumgart mimo jiné informoval o možnosti vytvoření zvláštního e-shopu pouze pro česká piva v rámci ČLR, jehož potenciální vytvoření bude záviset na exportních možnostech a vůli českých pivovarů. Michael Zhang a tříčlenná delegace společnosti Regent v průběhu své týdenní návštěvy ČR navštívili několik českých pivovarů, se kterými pokračují v jednání. Obě návštěvy vedly k zahájení obchodních jednání s několika českými firmami.

V příloze pod článkem naleznete prezentaci D. Baumgarta, zástupce společnosti Alibaba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…