ELEKTROWIN odměňoval za zpětný odběr elektrozařízení v Jihočeském kraji

01.10.2015 13:46

Kolektivní systém ELEKTROWIN a Jihočeský kraj na základě Dohody o partnerství a vzájemné spolupráci na projektu „Intenzifikace zpětného odběru elektrozařízení“ odměnily nejúspěšnější města a obce a udělily jim certifikáty za sběr vysloužilých elektrospotřebičů.

ELEKTROWIN odměňoval za zpětný odběr elektrozařízení v Jihočeském kraji
Foto: Elektrowin
Popisek: Logo společnosti Elektrowin

V kategorii obcí do 1500 obyvatel vysbírali nejvíc spotřebičů obyvatelé Olešné v píseckém okrese. Shromáždili celkem 28,07 kg na jednoho obyvatele. Obec za to obdržela kromě certifikátu také šek na 20 000 korun.

Nejvíc starého elektra na jednotlivce v kategorii nad 1500 obyvatel ale poslali k recyklaci občané Lomnice nad Lužnicí. Každý odevzdal 5,58 kilogramu. I do Lomnice nad Lužnicí putoval šek na dvacetitisícovou finanční odměnu.

Město Kaplice pak dokázalo zvítězit v kategorii nejvyšší výtěžnost Wintejnerů - klecových kontejnerů, kdy celkem Wintejner obyvatelé naplnili 4,177 tunami elektroodpadu. Také Kaplice získala zaslouženou finanční odměnu, kterou mohou – stejně jako ostatní ocenění – využít na další zkvalitňování zpětného sběru vysloužilých spotřebičů.

ELEKTROWIN a.s. je největším  kolektivním systémem zaměřeným na zpětný odběr vysloužilých elektrospotřebičů v České republice. Funguje už desátým rokem – dne 25. 5. 2005 jej založili největší výrobci velkých a malých domácích spotřebičů. Od té doby již ELEKTROWIN zrecykloval přes 13 000 000 vyřazených elektrospotřebičů o hmotnosti více než 220 000 tun. Společnost zajišťuje sběr, zpracování, využití a odstranění elektrozařízení a elektroodpadu. Zaměřuje se na chladící zařízení, velké a malé elektrospotřebiče, elektrické a elektronické nástroje. Společnost není založená za účelem zisku.  Sběrnou síť tvoří na bezmála 13 000 míst zpětného odběru. Více informací naleznete na www.elektrowin.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…