ELEKTROWIN získal zápis MŽP pro solární panely

27.08.2013 15:00

Společnost ELEKTROWIN a.s., kolektivní systém pro zpětný odběr a recyklaci vysloužilých elektrospotřebičů, získala od Ministerstva životního prostředí ČR oficiální rozhodnutí, že jejím prostřednictvím mohou své zákonné povinnosti plnit i provozovatelé solárních panelů.

ELEKTROWIN získal zápis MŽP pro solární panely
Foto: Elektrowin
Popisek: Logo společnosti Elektrowin

ELEKTROWIN podal návrh na zápis do Seznamu výrobců dne 11.6. V souladu se zákonem museli do 30. června 2013 všichni provozovatelé solárních panelů bez rozdílu – ať už vybudovali velký projekt, nebo instalovali jen jeden panel na střechu svého rodinného domu - uzavřít smlouvu s některým kolektivním systémem. Novou službu nabídl ELEKTROWIN především svým dlouholetým partnerům. Až dosud se v něm zaregistrovala stovka provozovatelů, s celkovým instalovaným výkonem do 10 MW. 

Ministerstvo životního prostředí reagovalo na časovou tíseň související s blížícím se datem 30. 6. 2013 tak, že provozovatelům solárních panelů uznalo jako splnění zákonné povinnosti registraci u všech kolektivních systémů, které návrh včas podaly, i když řízení o něm nebylo dosud ukončeno.

Rozhodnutí ministerstva o zápisu společnosti ELEKTROWIN a.s. pro solární panely nabylo právní moci dne 19. 8. 2013.

ELEKTROWIN a.s. je největším kolektivním systémem zaměřeným na zpětný odběr vysloužilých elektrospotřebičů v České republice. Od svého založení v roce 2005 již zrecykloval více než 160 000 tun vyřazených elektrospotřebičů. Společnost zajišťuje sběr, zpracování, využití a odstranění elektrozařízení a elektroodpadu. Zaměřuje se na chladící zařízení, velké a malé elektrospotřebiče, elektrické a elektronické nástroje. Společnost je nezisková, jejími akcionáři jsou přední výrobci velkých a malých domácích spotřebičů.  Sběrnou síť tvoří na 1 200 sběrných míst v 1 050 městech a obcích, 2 500 provozoven posledních prodejců a mobilní svozy ve více než 3 000 obcích.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…