ELTON bude vyrábět Primky na dvě směny, předvánoční poptávka je o 70 procent vyšší

18.10.2016 17:26

Českému výrobci hodinek PRIM, společnosti ELTON hodinářská, se ve skupině CZECHOSLOVAK GROUP daří a hodináři v Novém Městě nad Metují se nyní musejí pěkně otáčet.

ELTON bude vyrábět Primky na dvě směny, předvánoční poptávka je o 70 procent vyšší
Foto: www.prim.cz
Popisek: Limitovaná edice hodinek ORLÍK II. BRONZ L.E.

Podzim a období před Vánocemi je pro ELTON vždy velmi hektické a zájem o hodinky se v tuto dobu zvýší oproti zbytku roku o 70 %. Společnost navíc letos zaznamenala celkový růst poptávky a plánuje rozšíření výroby o další směnu, aby poptávku uspokojila.

„Největší zájem je o hodinky s naším vlastním mechanickým strojkem, stále častěji se ale setkáváme také s poptávkou po firemních hodinkách, které jsou převážně s quartzovým strojkem. Také firmy, v souladu s aktuálními trendy, totiž stále častěji sahají po českých výrobcích, pokud chtějí odměnit či obdarovat své partnery a zaměstnance,“ uvádí Adéla Dittmannová, mluvčí společnosti ELTON hodinářská.

V souvislosti s rostoucí poptávkou a plánovaným rozšířením výroby o druhou směnu hledá ELTON nové zaměstnance, především kvalifikované hodináře a obsluhu CNC. Podle Dittmannové by ve firmě nyní okamžitě potřebovali tři nové hodináře a poté další dva každý rok. Právě investice a rozvoj zaměstnanců jsou aktuálními prioritami managementu společně s důrazem na špičkovou kvalitu produkce, především mechanických strojků.

Předvánoční novinka

Mezi legendární modely Primek patří náramkové hodinky PRIM ORLÍK, jejichž historie se v novoměstské továrně začala psát před více než 50 lety. Společnost ELTON hodinářská se nyní rozhodla přidat do jejich příběhu další kapitolu a vyrobit limitovanou edici ORLÍK II. BRONZ L.E.

Hodinky jsou prvním modelem PRIM, jejichž pouzdro je vyrobeno z bronzu, který se oproti ostatním kovům vyznačuje vyšší tvrdostí. Vlivem okolní atmosféry a některých chemických prvků u něj navíc dochází k oxidačním procesům, které bronzovým povrchům propůjčují nezaměnitelnou škálu odstínů, a vzniká tak unikátní patina. Prostředí, ve kterém se majitel hodinek pohybuje, je spolu s jeho stylem života spolutvůrcem toho, jak se vzhled hodinek přirozeně mění v průběhu času.

„Hodinky aktivního sportovce nebo vášnivého cestovatele budou mít po několika měsících a letech nošení zcela jiný vzhled než hodinky vytíženého manažera, který svůj čas tráví v klimatizovaných kancelářích. Protože bronz nejvíce reaguje se sloučeninami síry, rozdíly ve vznikající patině budou také mezi obyvateli velkých měst s rušnou automobilovou dopravou nebo průmyslem a těmi, kdo dávají přednost venkovu,“ vysvětluje Adéla Dittmannová.

Původní model PRIM ORLÍK byl v novoměstské továrně vytvořen na zakázku tehdejší Československé armády v první polovině 60. let. Hodinky byly určené pro armádní potápěče a vzhledem k tomu, že jich bylo vyrobeno jen 300 kusů, jsou dodnes vyhledávaným a téměř nedostupným sběratelským artiklem. Limitovaná edice bronzových hodinek bude mít pouhých 250 kusů a není zdaleka jediným unikátním projektem, který společnost v současné době realizuje. Před pár měsíci uvedla speciální hodinky PRIM Karel IV., nyní ve spolupráci s Nadací Dagmar a Václava Havlových VIZE 97 připravila limitovanou edici hodinek PRIM Václav Havel L.E., která připomene výročí 80 let od narození prezidenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…