ERA Reality: Prodej nemovitostí v lednu není „u ledu“, zpravidla bývá velmi úspěšný

29.12.2013 9:00

Velký objem nemovitostí, tedy i samotných bytových jednotek, se dlouhodobě prodává v měsíci lednu. Leden je tak, navzdory očekávání, pro realitní trh velmi silný měsíc. Informace zveřejnili makléři z ERA Reality, celosvětové sítě, která prvním rokem působí i v ČR. Zveřejněné informace vycházejí z celoevropských statistických dat sesbíraných za posledních 21 let i z údajů v ČR.

ERA Reality: Prodej nemovitostí v lednu není „u ledu“, zpravidla bývá velmi úspěšný
Foto: ERA Reality
Popisek: ERA Reality

Přesun prosincových aktivit do ledna

Podle výkonného ředitele ERA Reality ČR, Marka Sklenáře, je důvodem většího objemu lednových transakcí každoroční deficit „kratšího“ prosince, v němž lidé, díky blížícím se vánočním svátkům a dnům volna, nemají prostor řešit nákupy a prodeje nemovitostí. Tyto aktivity se potom přelévají právě do prvního měsíce následujícího roku.

Efekt rodinných sešlostí

Dalším důvodem pro vyšší počet transakcí lednového měsíce lze nalézt v tom, že během Vánoc a silvestrovských oslav se schází celé rodiny. Ty mají čas se pobavit a poradit ohledně dlouhodobých plánů, do kterých často patří změna bydlení a investice do nemovitostí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…